Verdens største lokker pizzaspisere

ÅPNER MANDAG: Pizzakjeden Domino’s åpner sitt første utsalgssted i Grenland på mandag, i bygget som tidligere huset bensinstasjon. Her er det et «pizzateater» der man kan se pizzaen bli laget. Og miljøprofilen er på plass: utlevering av pizza skjer i elbiler. F.v.: Malin Aasheim, Mari Watland, Rolf Stavnem og Anders Aasen. FOTO: INGE FJELDDALEN

ÅPNER MANDAG: Pizzakjeden Domino’s åpner sitt første utsalgssted i Grenland på mandag, i bygget som tidligere huset bensinstasjon. Her er det et «pizzateater» der man kan se pizzaen bli laget. Og miljøprofilen er på plass: utlevering av pizza skjer i elbiler. F.v.: Malin Aasheim, Mari Watland, Rolf Stavnem og Anders Aasen. FOTO: INGE FJELDDALEN

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Mandag åpner verdens største pizzakjede Domino’s sitt første salgssted i Grenland, i den gamle bensinstasjonen i Hesselberggata. Innen kort tid skal de ha ytterligere tre pizzasteder på plass i Skien og Porsgrunn.

DEL

Et stykke amerikansk pizzahistorie kommer til Grenland. Med 11 000 utsalgssteder i 75 land, sier det seg selv at det er en pizzagigant som har gått inn for landing.

Rolf Stavnem og Anders Aasen fra Skien er franchisetakerne som skal investere nærmere 12 millioner i fire pizzasteder i Grenland den kommende tiden. Domino’s blir snart å finne på Nenset/Kjørbekk, på Vestsiden i Porsgrunn, og et sted mellom Borgestad og Hovenga. Der håper de å lokke til seg pizzaspiserne med amerikanske smaker.

TREDJE I NORGE

Pizzastedet i Hesselberggata er bare den tredje Domino’s i hele Norge. De to andre ble åpnet i Oslo og Løren i fjor.

– Det hadde nok ikke skjedd hvis ikke vi hadde vært fra Grenland. Vi er stolte over å starte det første utsalgsstedet i Skien. Skien er ikke det mest naturlige valget for en internasjonal kjede å starte, så derfor synes vi dette er veldig kult, sier Rolf Stavnem.

De har jobbet dag og natt for å få alt på plass i Hesselberggata, og nå kan de snart åpne dørene for pizzafolket.

Mari Watland og Malin Aasheim skal styre stedet, og var torsdag i gang med å kjøre inn ovnene og gjøre klart til åpning.

EGET BAKERI

Norge er et av verdens mest pizzaspisende folk, men markedet er fullt av konkurrenter, blant annet kjedene Peppes og Pizzabakeren, som har et godt grep om Grenland. Stavnem har ståltro på at merkevaren Domino’s og smaken vil gjøre utslaget.

– Domino’s har lyktes i alle markeder, og smaker likt enten du spiser i USA, Japan eller Norge. Det legges ekstra vekt på kvaliteten. Vi har et eget bakeri i Oslo som lager egne deiger, og bunnen er Domino’s kjent for, sier Stavnem.

– Vi håper at det har en effekt å komme med et kjent brand til et marked som liker amerikanske produkter, sier Anders Aasen.

SPISER I FARTA

I motsetning til andre pizzarestauranter er Domino’s sitt konsept basert på pick up og utlevering.

– Det er en sitte inne-løsning her, men det er ikke som Peppes, med restaurant og hvite duker. Vi tror at den tiden er forbi. Pizza spiser man i farta. Vi tror at markedet for dette bare kommer til å vokse, mener Stavnem.

Han og kollegaen Anders Aasen driver til vanlig kunstportalen Fineart i Oslo. For en tid tilbake kom de i kontakt med en islandsk mann som hadde startet 19 Domino’s i og rundt Reykjavik. Han hadde fått i oppdrag å lansere kjeden i Norge og Sverige, og spurte dem og tre andre investorer om de var interessert. Det var de.

– Responsen har vært helt fantastisk. Vi har tatt franchise i Telemark og Vestfold, og skal åpne til sammen 15 steder her, sier Stavnem.

– Hva slags forhold har dere til pizza, da?

– Altfor godt, sier Stavnem med et smil, og klapper seg på magen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken