SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rooney gir Everton et løft

Det er store forventninger til Everton og Wayne Rooneydenne sesongen.

Det er store forventninger til Everton og Wayne Rooneydenne sesongen. Foto:

Av

Everton får en god start.

DEL

OddstipsFor en herlig fotballørdag. Premier League er tilbake, og kampene fra engelsk fotball som dominerer oddsprogrammet denne lørdagen. Det spilles også en rekke kamper i norsk 2.- og 3. divisjon. Natt til søndag er det kamper fra den amerikanske proffligaen MLS.

Bli med på Spillsenterets konkurranse: Hvem vinner Premier League?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Everton – Stoke City H

Engelsk, Premier League. Det har vært stor interesse rundt Everton denne sommeren. Ja, interessen har vært så stor at klubben klarte å selge ut Goodison Park til den tredje runden i Europaligaen!

Til tross for at klubben solgte toppscorer Romelu Lukaku til Manchester United for svimlende 90 millioner pund, virker det som Ronald Koemans mannskap er forsterket.

Evertons egne Wayne Rooney er hentet hjem fra Manchester. De har betalt store summer for den talentfulle keeperen Jordan Pickford, Michael Keane og Davy Klaassen. I tillegg er Henry Onyekuru og Sandro Ramírez nye ansikter på Merseyside.

Everton endte på syvendeplass sist sesong, men denne sesongen er det allerede forståsegpåere som mener laget vil kjempe om en plass blant de seks beste. Koeman er ikke like sikker. Han er fortsatt på jakt etter forsterkninger før overgangsvinduet stenger.

På hjemmebane er Everton sterke. De har vunnet ni av de ti siste kampene på Goodison Park i alle turneringer, og de hadde den fjerde beste hjemmestatistikken i Premier League sist sesong.

Funes Mori, Barkley, Coleman og Bolaise er antakeligvis ute, mens McCarthy og Lennon er usikre.

Etter tre niendeplasser på rad, så endte Stoke på en skuffende 13.-plass sist sesong. The Potters vant kun fire av 19 bortekamper sist sesong. Forrige sesong tapte de 0–1 på Goodison Park, men de har en brukbar bortestatistikk mot Everton. På de seks siste kampene på Goodison Park har Stoke 3-0-3.

Problemet til Stoke-manager Mark Hughes er at han har mistet flere av de mest sentrale spillerne fra sist sesong. Marko Arnautovic har gått til West Ham, i tillegg er Walters, Whelan og Bardsley er solgt.

Hughes har fått inn Choupo-Moting (Schalke), Tymon (Hull), Fletcher (West Brom) og Zouma (på lån fra Chelsea). Choupo-Moting kan bli en hit.

Tymon, Ireland, Afellay og Bojan er tvilsomme til kampen i Liverpool.

Stoke er av enkelte nevnt som en mulig nedrykkskandidat denne sesongen, men jeg tror ikke de havner blant de tre nederste lagene. Stoke har vært bedre borte enn hjemme under Hughes, men ikke når de har møtt de beste lagene.

Everton har et sterkere mannskap enn Stoke, og de har allerede spilt et par viktige kamper. 1,65 i odds på Everton-lag som er gode på hjemmebane holder i et dobbelttips.

Følg Spillsenteret på Facebook!

Leeds United – Preston North End H

Engelsk, Mesterskapsserien. Leeds-fansen ropte på Garry Monk sist helg, men det viktige for klubben var at Elland Roard-laget fikk en god start på sesongen med lagets nye trener Thomas Christiansen. Han er antakeligvis ikke et navn mange i engelsk fotball er kjent med, men klubbens nye eiere ville sette inn deres egen manager, og Leeds har en spillerstall som burde klare å gjøre det bedre enn sist sesong.

Til tross for at Monk gjorde en fabelaktig jobb på Elland Road, så klarte han ikke å føre laget til playoff. Leeds havnet på den sure syvendeplassen sist sesong, fem poeng bak Fulham som knep den siste playoffplassen.

Leeds har fått en god start på denne sesongen. De slo Bolton 3–2 sist lørdag og i midtuken gikk de videre i ligacupen etter å ha banket Port Vale hele 4–1.

Preston mistet manager Simon Grayson til Sunderland i løpet av sommeren. Ny sjef hos dem er Alex Neil. Han har tidligere ført Norwich til Premier League, men Preston har ikke samme ambisjoner. Iallfall ikke foreløpig.

Preston har havnet på ellevteplass de to siste sesongene etter at laget rykket opp til Mesterskapsserien. Men jeg mener de har overprestert. De fikk en flott start på sesongen, da de siste helg slo Sheffield Wednesday 1-0, men det var på hjemmebane. På bortebane har det ikke gått like bra for dem.

I midtuken røk de ut av ligacupen etter å ha tapt 2–3 på bortebane mot Accrington Stanley. Det tapet betyr at de ikke har vunnet noen av de tolv siste bortekampene sine, uansett turnering.

Leeds vant begge kampene mot Preston sist sesong, og jeg tror de gjør det igjen lørdag. Ja, Preston har faktisk tapt begge kampene på Elland Road etter opprykket til Mesterskapsserien. Jeg tror Leeds vinner her til fine 1,90 i odds.

Lørdagens dobbelttips er Leeds + Everton til fine 3,13 i odds. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 1555.

Her er vårt dobbelttips lørdag 12. august:

Everton – Stoke City 1,65 – 3,60 – 4,40 H

Leeds United – Preston North End 1,90 – 3,15 – 3,40 H

Total odds: 3,13