SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Leeds vinner og sikrer playoff

Leeds United og Pablo Hernandez skal være i stand til å sikre en plass i playoff-finalen på hjemmebane.   (Richard Sellers/PA via AP)

Leeds United og Pablo Hernandez skal være i stand til å sikre en plass i playoff-finalen på hjemmebane. (Richard Sellers/PA via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Leeds har kun tapt to av 45 hjemmekamper i mai. Vi tror ikke Leeds taper denne gangen heller.

DEL

Oddstips  (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel Allsvenskan: Helsingborg og Granqvist lager trøbbel for AIK

Oddssingel Copa Italia: Lang kveld i Coppa Italia

Oddsdobbel: Leeds vinner og sikrer playoff

Vikinglotto:

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss denne onsdagen. Det er midtukerunde i Allsvenskan og fem kamper spilles i kveld. I tillegg er det tre kamper i Superettan. I England er andre playoffkamp mellom Leeds og Derby om retten til å spille opprykksfinale til Premier League. I tillegg er det finale i Coppa Italia mellom Lazio og Atalanta. Her hjemme er det 1. runde i cupen for kvinner og det siste serierunde i nederlandsk Eredivisie. Norge spiller en meget viktig kamp mot Sveits i ishockey-VM.

NB! 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

FC Emmen - FC Groningen 3,70 - 3,60 - 1,70 B (spillestopp kl. 1925)

Etter søndagens 3-2-seier mot Willem II er FC Emmen sikret en ny sesong i den nederlandske Æresdivisjonen før siste serierunden. De er velfortjent, for de hartidvis spilt bra fotball denne sesongen.

I søndagens kamp i Tilburg fikk de en dårlig start på kampen, og etter 39 minutter lå de under 0-2. Emmen reduserte til 1-2 før pause, og de fortsatte å kjøre på i andre omgang. Drøye ti minutter før full tid hadde Emmen overraskende snudd kampen og ledet 3-2. Alle tre scoringene til Emmen kom etter forsvarstabber hos Willem II.

Den største profilen i Emmen-mannskapet er Anco Janssen. Han kan være tilbake til denne kampen, men det er ikke sikkert. Han satt ikke en gang på banken i søndagens match. Niemeijer og Pedersen vil antakeligvis miste denne kampen, mens Klok ikke er i kampform ennå.

FC Groningen har alt å spille for siden åttendeplassen vil gi dem playoffspill. Med seier i kampen mot Emmen kan de til og med ta syvendeplassen fra Heracles som spiller en tøff match i Eindhoven mot PSV i siste serierunden.

Å komme seg fra Groningen til Emmen tar kun 45 minutter. Derfor er det ventet mange Groningen-fans på tribunen i denne kampen.

Med Doan, som scoret et vakkert mål i helgen, Gladon, Sierhuis og Reis har Groningen massevis av kvalitet, og med tanke på hva de forskjelige lagene har å spille for, vil jeg sette pengene på Groningen-seier.  Oddsen er 1,80, og spillestopp er klokken 1925.

Leeds United - Derby County 1,67 - 3,45 - 4,25 H (spillestopp kl. 2040)

Championship-playoff, semifinale. Kamp 2 av 2. Leeds var outstanding i den første kampen og vant kampen 1-0 etter scoring av Kemar Roofe. Nå er den gamle storheten fra Yorkshire kun 90 minutter unna en opprykksfinale på Wembley.

Statistikken er nådeløs mot Derby. Ingen lag har klart å ta seg til playoff-finalen i Championship etter å ha tapt på hjemmebane i den første semifinalen.

Leeds imponerte spillemessig i den første kampen, og de vant fortjent, selv om the Rams først ble tildelt et straffespark dommer Craig Pawson for deretter ikke å få det.

Det var knyttet spenning til Leeds før denne kampen. De var i elendig form, og spørsmålet var om de skulle klare å snu trenden i playoffen.

Med fire serierunder igjen lå Leeds tre poeng foran Sheffield United, men etter kun ett poeng på de fire siste kampene klarte ikke Leeds å rykke direkte opp.

Leeds har nå vunnet tre ganger mot Derby County denne sesongen med 7-1 i målforskjell. Frank Lampard har en jobb å gjøre for å finne ut hvordan han skal slå Marcelo Bielsa sine gutter.

Derby sikret seg playoffplassen etter en sterk avslutning på sesongen. De hadde kun ett tap på de tolv siste serierundene. De klarte ikke å dra den flyten med seg inn i den første playoff-semifinalen.

At Derby manglet Waghorn på topp i forrige match svekket laget. The Rams slet nemlig med å skape noe offensivt.

På bortebane har de hatt problemer. De har kun vunnet én av de siste ti bortekampene.

Leeds United mangler spissen som scoret i den første kampen, Kemar Roofe. Han er skadet. Adam Forshaw og Pontus Jansson er også usikre.

Derby kan måtte klare seg uten Martyn Waghorn igjen. Han sliter fortsatt med en skade i akillessenen. Duane Holmes er tilgjengelig igjen til denne kampen.

The Rams face an uphill struggle to qualify for the final at Wembley - no side has lost at home in the first leg and gone on to the showpiece.

Historien taler for at Leeds vinner denne bataljen. Det laget som har endt på tredjeplass i Championship har nemlig ikke tapt hjemmekampen i semifinaleplayoffen siden 2009-2010-sesongen. Jeg tror Leeds klarer å holde den statistikken ved like. De har vært bra på hjemmebane.

Leeds har kun tapt to av de siste 45 hjemmekampene sine i mai i alle turneringer. 1,67 i odds på Leeds-seier er litt knapt som singel, men vi tar den med i en dobbel.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken