Etter fjorårets suksess, er Morgedal bygdefestival tilbake nå i helga. Festivalen varer fra fredag til lørdag, og den holdes på Morgedal camping. I år øker de fra tre til seks band på scenen, og et av bandene som skal spille er Ajer og Haugen band.

Kristin Johanne Kleiv er en vokalistene i bandet. Hun bor i Seljord sammen med sin samboer og ett barn. 32-åringen jobber som lærer på en barneskole i Bø, og hun er opprinnelig fra Morgedal selv.

– Jeg syntes det var veldig stas å få være med på bygdefestivalen i fjor. Jeg er fra Morgedal selv, og det var veldig gøy å få til noe sånt på en så liten plass, sier hun.

Les også: Arrangerte festival for første gang i fjor – nå håper de å tredoble antall publikum

– Alltid vært mye sang

Kristin forteller at hun hadde en oppvekst fylt av mye musikk. Det har alltid vært mye sang og musikk i familien Kleiv sitt hjem. Både Kristin og hennes søster har funnet mye glede gjennom dere musikalske evner.

– Det har blitt en hobby som jeg bruker mye tid på, og jeg har gjort en del opptredener, sier vokalisten.

Kristin har ikke store planer om å satse på musikk per nå. Hun syns at det er fint å ha musikken som en hobby ved siden av jobben og familielivet.

– Musikken gir meg noe positivt, sier hun.

Country og coverlåter

Ajer og Haugen band spiller litt forskjellig musikk, og har ikke en sjanger de holder seg til. Telemarksbandet spiller for det meste covermusikk.

Bandet består av fem stykker. Olav Ajer på piano og vokal, Jan Haugen på gitar og vokal, Jon Trygve Bakke på trommer, vokal og munnspill, Erling Eriksen på gitar og vokal og Kristin Kleiv på vokal.

– Det blir en del countrymusikk, litt nyere country og popmusikk, sier Kristin.

Kristin spilte sammen med Ajer og Haugen band for første gang i 2018. Det var under allehelgenskonserten i Kviteseid kirke.

– Vi gleder oss

Hvis du velger å ta turen til Morgedal bygdefestival på fredag, kan du forvente liv og røre på Morgedal camping. I fjor var festivalen begrenset av korona og kunne ikke ha flere enn 200 mennesker. I år satser de større, og håper at det blir opp til 600 gjester.

Ajer og Haugen band ser fram til å opptre på bygdefestivalen på fredag. Kristin syns det er tøft av festivalen å satse større i år.

– Det blir nok veldig bra, sier hun og forteller hva du kan forvente av Ajer og Haugen band på fredag:

– Vi skal nok spille en del sanger med countrypreg, og en del rocka låter. Vi håper at vi har plukket med sanger som får folk ut på dansegulvet og gir god stemning.

Det er Ni liv og E76 som er headlinere på festivalen i år. I tillegg kommer Tom Malvin Paulsen med band, Ajer og Haugen band, Morgan Olay og Bjaaen band.

– Musikk er viktig for alle

Kristin trives i jobben sin som lærer, og har ikke et mål om å kunne leve av musikk. Hun tror heller ikke det er så enkelt å gjøre, og at det ikke er så forenlig med familielivet.

Men musikk er en fin hobby for henne. Kristin mener at det fineste med musikk, er at det betyr noe for de aller fleste. Sangeren liker å kunne formidle til folk i ulike situasjoner. Det er en veldig fin ting.

– Jeg liker å få folk til å bli glade gjennom musikken. Enten om det er på en festival eller i et bryllup. Det er veldig fint å kunne spille sanger som betyr noe for folk, sier hun.

Morgedal bygdefestival 2022 er fra 5. august til 6. august.