Terningkast 6: Personlig trener

Hele familien kan være med å leke seg med «Wii Fit», en krysning av et treningsprogram og spill. «Badevekta» som følger med er solid, og tåler 150 kilo.

Hele familien kan være med å leke seg med «Wii Fit», en krysning av et treningsprogram og spill. «Badevekta» som følger med er solid, og tåler 150 kilo.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Spillet «Wii Fit» er både nyskapende og moro. Her legges det opp til morsom trening og spenstige yoga-øvelser. En fin måte å trene seg opp til bikini-sesongen starter.

DEL

Det er spennende å ta med seg «Wii Fit» hjem i huset. Inni esken finner du noe som er en krysning mellom et step-brett og en badevekt, og det er på denne greia du står i det meste av spillet. Før du får gjøre noe som helst, ber Nintendoen deg skrive inn høyden din før den selv måler vekta.

BMI-MÅLING

Akkurat som spillet «Brain Training» til Nintendo DS er ment å gjøre hukommelsen og matteferdighetene bedre, vil «Wii Fit» trimme kroppen din på ulike måter. En graf viser utviklingen din målt i BMI over tid (regnet ut fra din høyde og vekt), og spillet ber deg med jevne mellomrom å skrive inn hva dine treningsmål er.

Det kan være å bli kvitt to kilo på en måned, eller kanskje 10 kilo på seks måneder. Det hele er opp til deg. For å klare målene har spillet ulike kategorier øvelser. Heldigvis handler ikke alle målene om å svette, for maskinen vil også gi deg bedre balanse og fleksibilitet, blant annet gjennom yoga.

IKKE BARE SERIØST

Balanseøvelsene er blant de mest underholdende i hele spillet. Brettet er overraskende fintfølende og måler hvor du plasserer vekta, og klarer dermed å lese til hvilken side du lener deg. Heading av ball og slalomkjøring er noen av de morsomme øvelsene i spillet som hele tiden prøver å gjøre treningsøktene lystige.

«Wii Fit» lar deg registrere venner og familie slik at alle kan trene og konkurrere mot hverandre. Dessverre fant jeg ingen øvelser hvor to stykker kunne spille samtidig.

Selv har jeg laget et seksmånedersprogram, og hver dag forteller spillet hvilken kropps-alder jeg har. «Wii Fit» mener nå jeg er i form som en 51-åring. Håpet er å komme under 40 til sommeren.

Artikkeltags