Terningkast 4: Monsterfesten

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Du skal ikke lengre trene pokemonstere. Nå er du en av dem.

DEL

Etter å ha besvart flere merkelige spørsmål som «Hva gjør du når du må på do midt i skoletimen?», bestemmer det nyeste pokémon-spillet at jeg har en sølvaktig aura og er en modig fyr. Ok, greit nok. Hvilken pokémon skal jeg da styre? Svaret sendte et smil til mitt ansikt: Pikachu!

I SMÅSKO

Det er nemlig stans på dine dager som monstertrener i Pokémonspillene. I Mystery Dungeon-serien tar du rollen som én av 16 pokemon og utforsker en serie grotter på jakt etter skatter og berømmelse. Med deg på turen velger du en kompis-pokemon, og sammen tråler dere gjennom et utall eventyr med minimalt av historiefortelling til å bremse farten.

Spillet er i to utgaver, «Explorers of Time» og «Explorers of Darkness», med minimale forskjeller. Det er greit, men verre er det at spillene er omtrent helt like parspillene «Blue Rescue Team» og «Red Rescue Team» som ble gitt ut for noen år siden. Noen barn vil nok insistere, men en normalt interessert spiller trenger ikke disse nye spillene hvis du har prøvd de gamle.

SAMLEMANI

Mens du før samlet og byttet til deg ulike pokemon, er det nå skatter, evner og fiender du må oppdage i de ulike hulene. Dette byr på mange timer med underholdning for dem som liker slikt, men selv ble jeg overraskende fort lei. Nå har jeg imidlertid aldri vært en stor fan av Pokemon-spillene heller.

Kampene skjer nå i sanntid, og du må hele tiden passe på at partneren din holder seg i live. Det er hele tiden noe nytt å samle og finne i grottene, og starter du på nytt senere, vil spillet diske opp med helt nye og tilfeldig utformede grotter. Med Wi-Fi kan to venner redde hverandre og muligens doble moroa spillet gir. Terningkastet blir uansett fire.

Artikkeltags