Knut har ikke hatt påskeferie siden 1965

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: For at noen skal kose seg må andre jobbe. Knut Hansen fra Skien har ikke hatt påskeferie siden 1965.

DEL

I disse dager nyter store deler av landet fridagene som kommer som følge av påsken. For Knut Hansen sin del går ting som normalt. Det er 50 år siden han sist hadde noe som kunne kalles påskeferie.

Knut jobber som teknisk sjef på Klosterskogen travbane i Skien, og har ansvaret for at alt er strøkent foran løpsdagene. Etter at påsken utviklet seg til å bli en skikkelig høytid for alle som liker travsport, har det blitt smått med påskeferie på skiensmannen.

FAMILIEBEDRIFT

- Jeg mener vi hadde påskeferie i 1965, mimrer han tilbake. Den tekniske biten på travbanen i Skien er et skikkelig familieforetak. Både faren og broren har også jobbet på travbanen. Senior startet opp allerede i 1948.

Nå gleder Knut seg til travfesten på påskeaften med oppvarming allerede langfredag.

- Det blir litt ekstra disse dagene. Vi vil jo ikke ha noen klager, så vi sørger for at alt er helt tipp topp, sier Hansen.

SE OG BLI SETT

Påskeaften er travbanen stedet å være dersom man er i Skien. Her kommer man for å drømme om storpotten, drikke øl og snakke med kjentfolk.

- Det ser ikke ut her på kvelden, ler han. Søndag morgen er alt så godt som strøkent igjen.

- Det er ikke vanskelig å arrangere travløp når vi har folk som Knut, sier sjefen sjølv. Daglig leder Torger Flatland begynner også å bli en rutinert mann i travkretser. Han forteller at storheter fra utlandet roser den store travfesten i Skien.

GOD STEMNING

- Stemningen unden under påsketravet på Klosterskogen kan sammenliknes med stemningen under elitloppet på Solvalla, bare i noe mindre skala, blir det sagt.

Fredag og lørdag er det ventet mange tusen besøkende på travbanen og topp travsport med flere hundretusen kroner i premiepotten.

Artikkeltags