Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Bilgøy for familien

Artikkelen er over 13 år gammel

Det er ikke lenger noen tvil om hva som er det beste bilspillet til Nintendo Wii.

Mario Kart-serien har dukket opp på de fleste nintendo-maskinene, og hver gang ender de opp på listen over hva folk spiller mest. Ingen ting tyder på at det nye Mario Kart til Wii blir et unntak.

RASKT OG ENKELT

Det første du legger merke til med det nye Mario Kart er plasthjulet som følger med i pakken. I dette hjulet plasserer du håndkontrolleren som du da kan vri på som et hjul, og du kontrollerer overraskende greit go-kartene på de ulike banene.

Spillet er laget for at venner og familie skal spille sammen, og på en stor flatskjerm fungerer det supert å rase rundt på de oppfinnsomme brettene. Det som gjør spillet ekstra moro er nettopp disse banene. Her finner du piler som enten kan gi deg større eller mindre fart og ulike våpen som du og fiendene kan bruke. Det er svært så fornøyelig å sende et varmesøkende rødt skjell etter en kompis like før målgang, og deretter juble etter den knusende seieren.

MANGE MULIGHETER

I tillegg til de gode brettene og det varierte utvalget våpen og hjelpemidler er kontrollene spesielt gode. Selv med plastrattet er det nærmest problemfritt å bevege seg rundt på banen, men det er også mulig å bruke gamle Gamecube-kontrollere hvis du har det liggende.

Spillet byr på en rekke varianter som lar deg oppleve Mario Kart alene, over nettet eller i stua mot venner og familie. Mario Kart Wii vil appellere til både voksne og barn, og det er derfor få argumenter mot å skaffe seg spillet. Grafikken er som forventet ikke spesielt shiny sammenlignet med det vi ser på Xbox 360 og Playstation 3, men så er ikke spillet laget for dem som bryr seg så mye om den slags.