– Spesielt ille når vi får denne typen budskap på selveste nasjonaldagen

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Det er uvisst hvem som står bak hærverket på Porsgrunn rådhus og Barclay-skulpturen 17. mai. – Generelt så er det viktig å få bort sånt fort, og spesielt ille er det når vi får denne typen budskap på selveste nasjonaldagen, sier ordfører Robin Kåss (Ap).

DEL

Om morgenen på 17. mai fikk politiet melding om at noen hadde tagget «Barnevernet dreper» på rådhuset i Porsgrunn. Noen få timer senere kom det inn melding om at det samme budskapet var tagget på Barclay-skulpturen i Porsgrunn.

– Gjør en kjempeviktig jobb

Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss (Ap), reagerer på hærverket og synes det er spesielt ille at noen tagger denne typen budskap på rådhuset på selveste nasjonaldagen.

– Jeg regner med at dette blir anmeldt – vi pleier å anmelde slike saker, sier Kåss.

Han sier at de familiene hvor barnevernet må gjøre en inngripen er i en vanskelig situasjon, og at barnevernet til tider opplever negativ kritikk.

– Barnevernet gjør en kjempeviktig jobb, og det å ta vare på barna våre er noe av det viktigste vi gjør. Og så blir det viktig at vi følger dette opp overfor de barnevernsansatte. Jeg opplever at både rådmannen og administrasjonen er opptatt av å ta vare på de barnevernsansatte, sier Kåss.

Ble raskt fjernet

Hærverket ble fjernet noen få timer etter at det var oppdaget.

– Generelt så er det viktig å få sånt bort fort. Det kan nok hende noen ganger at det tar litt tid før vi får fjernet graffiti, men spesielt når det var snakk om denne typen budskap på nasjonaldagen, var det viktig å fjerne det fort, sier Kåss.

Artikkeltags