Etter to lange år med strenge smittevernrestriksjoner og meteren, er det duket for både festivaler og gøyale aktiviteter denne sommeren.

I år skal Dance Camp Grenland endelig få holde det populære kurset med internasjonale dansepedagoger for barn og unge, i lokalene til Skien Ballett og Dansesenter i Kverndalsgata.

Maria Ferguson Rønningen og Natasha Ferguson Fnseth , er grunnleggerne av Dance Camp Grenland, og de forteller til TA at de føler seg stolte over å endelig kunne bringe danse glede og gjestelærere tilbake i Grenland.

Ønsker å spre danse glede

Skiensjentene har i en årrekke drevet med dans og de har selv deltatt i utallige sommerkurs over årene. De forteller at det var et manglende tilbud for barn og unge som elsker å danse, og at dette var bakgrunnen for å lage sitt eget sommerkurs.

– Vi tenkte at en ikke skulle måtte reise helt til Oslo for å delta på sommerkurs. Vi opplever at engasjementet er stort, men har et begrenset antall plasser, og det har vært fullt hvert år vi har arrangert., sier Maria Ferguson Rønningen.

Hun forteller videre at Dance Camp Grenland ønsker å spre danse glede og bidra til rekruttering på de ulike danseskolene i distriktet.

Saken fortsetter videre under

– Vi følte det ikke var forsvarlig å gjennomføre

På grunn av de strenge restriksjonene under pandemien, måtte arrangørene og dansepedagogene ta det vanskelige valget å stenge ned sommerkurset på ubestemt tid.

– Retningslinjene som ble ført på gjeldende tidspunkt, gjorde at vi følte det ikke var forsvarlig å gjennomføre, og samtidig ville tilbudet blitt så redusert, at vi ikke så noen annen mulighet enn å legge det på is fram til pandemien var over.

Maria forteller at det var leit å ikke kunne tilby barn og unge muligheten til å samles, og være sosiale i en svært sårbar tid, og en tid hvor de trengte det som mest, sier hun.

I år er det 40 deltakere på det populære sommerkurset, forteller søsteren Natasha.

– Siden 2017 har vi alltid hatt det antallet. Vi er opptatte av å ha nok plass til de engasjerte danserne våre.

Videre forteller hun at de har et ønske om å utvikle kurset.

– Vi er ikke interesserte i å være noen konkurrenter til de allerede eksisterende danseskolene. Vi er et sommerkurs. Den største ambisjonen vår, er å få til kurs i de andre feriene også enn bare i sommerferien, men det blir på sikt når vi får hentet oss inn etter pandemien, sier den engasjerte søsteren.

Nasjonale og internasjonale dansepedagoger

Ifølge arrangøren har de invitert dyktige pedagoger fra hele verden og tilbyr spennende danseformer for den spesielt interesserte.

– Vi prøver å tilby ulike klasser vi vet dansene er kjent med. Som de mer tradisjonelle stilformene klassisk ballet, jazz, samtidsdans og hip hop, også varierer vi med andre stilformer som for eksempel repertoar i klassisk ballett og musikal dans. I år har vi partnerarbeid i samtidsdans og kommersiell hip hop koreografi, samt stretching, sier dansepedagogen.

Hvert år prøver Dance Camp å invitere nye pedagoger, samtidig som de ønsker å bruke lokale krefter og gi unge lokale dansestudenter muligheten til å komme hjem og dele det de lærer under sommerkursene.