Blinkfestivalen arrangeres tradisjonen tro den første uka i august. Det er rulleskirenn fire dager på rappen, og det hele startet med motbakkerennet Lysebotn opp på onsdag. Der deltok både verdenseliten og yngre løpere. Seniorer og juniorer gikk monsterbakken på 7,5 kilometer, mens de yngre utøverne skøytet 2 kilometer.

Moro med langrenn

Familien Torvund tilbringer mye av sommeren på hytta deres ved Hydrostranda, og derfra blir det mange rulleskiøkter.

– Både rulleskirenn og skirenn på vinteren er kjempegøy, og vi synes det er moro å trene for hele tiden å bli bedre, sier storebror Nicholas. Han er 17 år, og konkurrerer nå i G-18.

Når de dro til Lysebotn opp var alle de tre søsknene klare for å delta i rulleskirennet. Og det gikk kjempebra for alle tre.

– Vi er veldig godt fornøyd, sier de tre langrennsløperne, som bor ved Buer i Skien.

Nicholas og Christian trener normalt tre økter i uka med Grenland ski, og nå er også Sol Angelica gammel nok til å trene med Grenland ski. Nicholas er elev ved Telemark Toppidrett Gymnas, og trener der fire-fem økter i uka, mens Christian er elev ved Telemark Toppidrett ungdomsskole.

Hadde masse å gi

Nicholas skøytet inn til en sterk 4. plass blant de 22 deltakerne i G-18 i Lysebotn opp.

– Jeg prøvde å åpne kontrollert og følte jeg hadde masse å gi oppover i bakken. Dette er nok det beste jeg har gjort på rulleski, og plasseringen er jeg veldig godt fornøyd med, i og med at det var så mange gode utøvere med, forteller Nicholas Torvund, som i vinter hentet hjem mange topp-20 plasseringer i norgescupen for G-17.

Med tiden 35.59 slo han utøvere han tidligere ikke har slått, og han var bare 1,37 bak vinneren. Tiden var også god i forhold til seniorløperne. Simen Hegstad Krüger, som har trent en del i Grenland i sommer, vant guttas eliteklasse på tiden 28.55, mens den kvinnelige vinneren Sofie Laukli gikk i mål på 35.16. Heidi Weng ble nummer tre på 36.06.

– Det var bra at jeg slo Heidi Weng, smiler Nicholas fornøyd, før han legger til at det var hans første deltakelse i Lysebotn opp, og det var like tøft og tungt å komme seg til mål som han trodde på forhånd.

Problemer med staven

Christian Torvund skøytet inn til en flott 4. plass i G-16, etter å ha brukt 11.11 på den to kilometer lange løypa for de yngre utøverne.

– Det gikk veldig bra. Jeg hadde problemer med hempa på staven, som gjorde at jeg måtte holde staven hele veien og jeg tapte nok noen sekunder på det, men mistet ingen plasser, forteller Christian.

Også for ham var dette debuten i Lysebotn opp.

– Det var veldig gøy å være med på rennet, og det var en fin opplevelse. Vi møtte også mange kjendiser, og fikk tatt bilde sammen med Heidi Weng og Simen Hegstad Krüger, sier Christian fornøyd.

Bratt og lang bakke

Yngstesøster Sol Angelica Torvund var spent før sitt første møte med Lysebotn opp, men angret ikke på at hun ble med.

– Jeg syntes det var gøy. Det var ganske tungt og det regnet veldig når jeg skulle gå, men det var gøy likevel. Jeg har aldri gått en så bratt og lang bakke før, men jeg syntes jeg klarte å gå fort oppover likevel, sier Sol Angelica.

Hun skøytet inn til en 5. plass i J-13, og var veldig fornøyd med det.

– Men jeg var bare ett sekund fra 4. plass, så det var jo litt dumt, sier hun, før hun legger til at det var veldig gøy å se på seniorløperne gå Lysebotn opp.

På torsdagens klassiske langløp ble det ikke like gode plasseringer for søskentrioen fra Ørn og Grenland ski, men de fikk likevel gode opplevelser i løypa som hadde start og mål i Sandnes.

I eliteklassen for herrer var Runar Skaug Mathisen fra Vinje/Team Lager 157 med i tetgruppa på det 50 kilometer lange klassiske rulleskirennet for seniorløperne, og han endte til slutt på en fin 11. plass.

PS! De tre Torvund-søsknene kvalifiserte seg fredag til semifinalen i skøytesprint i Sandnes sentrum lørdag.