Slik gikk det da én mann dro på fest med 12 damer

SPRETTER MED SABEL: Kveldens første flaske sprettes med sabel, av formann Siv    Malmanger. Medlemmene Marianne Aasen Ribe, Lill Ayse Tasalan, Trine Pettersen, Trine Ekholt Kaste, Astrid Omland, Ann Jeanette Aas, Kristin Wåge, Mariken Aune-Sørheim, Trine Gunnulfsen, Anne Aasen Gjærum og Wenche Aarli følger spent med på begivenheten. Foto: Ørjan Madsen.

SPRETTER MED SABEL: Kveldens første flaske sprettes med sabel, av formann Siv Malmanger. Medlemmene Marianne Aasen Ribe, Lill Ayse Tasalan, Trine Pettersen, Trine Ekholt Kaste, Astrid Omland, Ann Jeanette Aas, Kristin Wåge, Mariken Aune-Sørheim, Trine Gunnulfsen, Anne Aasen Gjærum og Wenche Aarli følger spent med på begivenheten. Foto: Ørjan Madsen.

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Det å tilbringe en kveld med «Sprudlevannsklubben» er kanskje så nærme en mann på 40++ kan komme himmelen en kjølig fredagskveld i mars måned.

DEL

Det må sies at det var en liten prosess å komme igjennom nåløyet. Å få grønt lys til å bli med på et av klubbens møter. En mann blant dem liksom? Nei, det måtte godkjennes av samtlige 16 medlemmer. Men endelig kom den, invitasjonen til å bli med. Det er for øvrig fremdeles uvisst om det var et enstemmig flertall som ga sin velsignelse, men jeg velger å tro det.

TRE VERTINNER

En enslig fakkel ved innkjørselen viser meg raskt det riktige huset. På kjøkkenet er det full fart, klubben som møtes en gang hver tredje måned, har tre ansvarlige for hver gang. De tre er i gang med maten, for mat til det boblende sprudlevannet skal det være.

Her velger man maten som skal passe til kveldens utvalgte sjampis og ikke omvendt. Og i kveld er det italiensk, nærmere bestemt Prosecco, tre forskjellige typer, 12 flasker, fire av hver. Til det skal det serveres «Antipasti» som hovedrett og «Pannacotta» til dessert. I stuen er det staselig dekket på, belysningen er dempet og i kroken ligger fire flasker «Prosecco» til kjøling. Medlemmene begynner å strømme inn i stua, praten er boblende, men så ser de meg, og det er som noen setter korken på flaska igjen. Formannen, Siv Malmanger griper tak i meg og begynner å fortelle om klubben. Det letter trykket, for korken ser ut til å poppe ut igjen og flere bidrar med opplysninger om denne ærverdige klubben som ble opprettet for over tre år siden.

SAKSKART

Initiativtaker til klubben var Malmanger, rødvinsklubber var ikke helt hennes greie, dermed dannet hun «Sprudlevannsklubben». Hun understreker at dette aldeles ikke er noen fyllefest.

– Det blir en gjennomgang av hver musserende vin som serveres, med blant annet historikk. Formålet er å lære mer om musserende vin og drikke, forteller Malmanger og fortsetter.

– Etter velkomsten setter vi møtet, og i kveld er det flere punkter som skal gjennomgåes, som økonomi, referatet fra forrige møte og reisekomiteen skal legge fram planene for en tur til Spania.

- SPANIA?

– Ja, vi skal på studietur til en «Cava» vingård utenfor Barcelona, sier Malmanger og påpeker at det er en seriøs klubb som også er registrert i Brønnøysundregistrene.

PRAT

Kveldens velkomstdrink skal serveres og den første «Proseccoen» skal sprettes. Det skjer med en «champagnesabel», ute på verandaen. Riktignok mest ti lære for undertegnede.

– Så i kveld går det i «Prosjetto»

– Nei, «Prosecco!»

Jeg skjønner raskt at min uttale ikke falt helt i god jord. Etter noen høylytte øvinger med noen av medlemmene prøver jeg igjen.

– «Prosecco»?

– Ja, vi serverer tre forskjellige i kveld. «Moscato d’asti», «Valdobbiadene» og «Albino Armani», totalt 12 flasker, forteller huseier Trine Ekholt Kaste, som i kveld står for presentasjonen av de utvalgte «Prosceccoene»

Etter hvert som jentene har fått i seg noen bobler, løsner praten mer og mer.

– Men det er viktig å få unna møtet før boblene tar oss, sier Trine Gunnulfsen og får nikkende samtykke av flere av jentene. Dermed blir møtet satt.

Artikkeltags