Gå til sidens hovedinnhold

Sommerguiden er klar for turister i og utenfor byen

SKIEN: Er Skien den lille storbyen vi alle sammen elsker? Ja, mener de som driver næring i byen og står sammen om en sommerguide.

Den er klar om noen dager, og det er foreningen Skien By som står i spissen.

Trygt og godt

– Vi synes det er fint at både fastboende og turister får en samlet informasjon om hva vi kan tilby i sommer, og selvsagt er vi sikre på at det vil bli satt pris på, sier Ragnhild Galaasen Storbæk som eier og driver Unwrapped Skien, hvor stikkord er økologisk og bærekraftig mat.

– Og kundene har ingen grunn til å være utrygge eller engstelige for fysisk handel, vi tar smittevernet på alvor – og det er godt innarbeidet i vår virksomhet, bedyrer Birthe Pedersen i Lorgnetten, en optisk forretning som ligger i sentrum, slik Unwrapped gjør det.

Turist i egen by

Leder av Skien By, Tore Hammersmark, står naturlig nok sentralt i utgivelsen. Han uttaler:

– Grunnen til at vi valgte å lage en sommerguide, er fordi vi ønsker å ta imot våre besøkende på best mulig måte, enten det er turister fra andre deler av landet, eller som turist i egen by.

– Som i fjor håper vi byen vil svømme over av besøkende, og da er det viktig at de får med seg alt vi kan tilby dem i en samlet veileder.

Detaljert kart

Hammersmark viser stolt fram det første eksemplaret som snart skal mangfoldiggjøres og legges ut i alle butikker, utesteder, kino og turistkontor – for å nevne noe.

– Sommerguiden forteller blant annet om shoppingmuligheter, restaurant- og kaféopplevelser, kulturbegivenheter, tur med kanalbåter eller mulighet til å slappe av på brygga.

Hammersmark forteller dessuten at det følger med et detaljert kart med beskrivelse av gatenavn, parkering og ulike destinasjoner.

– Fint å ha når en rett og slett vil finne det en leter etter.

Lettere å svare

Hammersmark har i tillegg en annen innfallsvinkel:

– Det er jo slik at når den enkelte i næringslivet får en slik guide, kan de også svare på spørsmål om hvor de ulike tilbudene konkret er å finne i byen.

– Vi legger nok ut til at aktørene i næringslivet kan gi guiden til de som måtte ønske det. I tillegg lager vi en digital versjon som kommer på nettsidene til Skien By, samt våre sosiale kanaler.

Og da gjenstår det jo å håpe og tro at de fastboende og turistene kjenner sin besøkelsestid.