– Det er en utrolig bra hest som jeg gleder meg til å kjøre, sier Tom Erik Solberg som ble toer i løpet i fjor bak Zarenne Fas, også den trent av amerikanske Jerry Riordan.

– Det er et sterkere felt i år og sporet er langt ute, men det er klart jeg tror på han. Dert ville vært stort å vinne dette løpet, sier bergenseren bosatt i Skien i snart 20 år, som kusker Gareth Boko, tredjehesten fra årets elitlopp, der han passerte seks millioner kroner innkjørt i karrieren.

Moni Viking som er norskeid, men trent og kusket av superkusken Bjön Goop blir trolig favoritt i løpet. Solbergs Gareth Boko er et hett motbud. Fra Danmark kommer ingen ringere enn Steen Juul med Extreme som kan lede hele veien fra beste sporet. Fjorårsvinner Ble Du Gers er også på plass. 550 000 kroner venter vinneren av årets utgave som kjøres på dagen 29 år etter Ulf Thoresens død, 46 år gammel.

Mange telehester

Flere telemarkshester starter i V75-løpene søndag. Orlando GM tilhørende Team Lorden fra Skien gjør en spennende start i V75-1, der Henry Rorgemoen har sin millionær Custom Colt til start. Også New Talisman er med i løpet som har 125 000 kroner i førstepremie. Bøhesten Birk Faks og skienshesten Alsaker Pumbaa er begge outsidere til førstepremien på 100 000 kroner i V75-2. Stig Flaata fra Tinn Austbygd har en meget spennende hest i Hulken Sisu i V75-4. Her møter han Simen Bjørbæk Jessens formsterke Goodman BR som kan vinne igjen. 100 000 kroner venter vinneren her også. Madelen LTC er dobbelmillionær, men 8-årshoppa som er deleid av Jorun og Tom Svensson fra Skien har ikke fått det til i år. I kampen om 100 000 kroner i V75-5, stiller også Morten Andersen og Frank Deweys Royal Baby på startstrek.

To hester er med i kampen om 200 000 kroner i V75-6 lørdag, i det som er Jarlsberg Grand Prix for hopper. Glamour Tilly TE som eies, trenes og er oppdrettet av Hans Even Andersen kuskes av Gunnar Austevoll, mens Only Be Kind To Me trenes og eies av Hans Petter Arnesen fra Skien. Kusker gjør Dag-Sveinung Dalen.

Lørdag starter Bamble-hoppa Sundby Søss og Tom Erik Solberg som favoritter i V75-1 og Seljord-hoppa Fresh Pepper som mindre betrodd i V75-5. Superhoppa Ulsrud Tea jakter ny seier i V75-7, i det som kan bli karrierens 96. seier.

600 publikummere kan komme inn hver dag i trippeltravet som startet fredag og avsluttes søndag. De få utenlandske deltakerne skyldes korona-restriksjonene som ble endret bare kort tid før løpene var klare.