Er våren her nå, mon tro?

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Det går hvert fall mot vår, skal vi tro meteorologene.

DEL

– Det er vanskelig å si. Vi går mot vår, men det er ikke dermed sagt at det ikke kan komme perioder med kaldere vær, forteller vakthavende meteorolog Bente Whal ved Meteorologisk institutt til TA, onsdag formiddag.

–  Per definisjon er jo vårmånedene mars, april og mai, tilføyer hun.

STRÅLENDE UKE

Solen stråler, temperaturen er mildere og livet er lysere. Det er noe av de tingene de fleste trolig forbinder med våren, og dette er noe som vil vare. Hvert fall en liten stund til.

– Det vil bli kaldt natt til i morgen, men så vil det bli mildere luft i morgen kveld. Det heller mot varmere luft enn kaldere, og det vil ellers bli mye bra vær framover, til og med helgen, forteller Whal.

LITT DRYSS

Meteorologen kan melde at det vil være noen steder som vil oppleve nedbør både i form av snø og regn torsdag, men dette vil variere.

– Det er en svak front som vil passere i morgen, og det vil drysse litt i indre strøk. Steder som Bø kan vente seg litt regn, opplyser Whal. Hun tilføyer at det vil bli omtrent de samme temperaturene som i dag.

– Fredag ser bra ut, da vil det stort sett være pent vær. I fjellet kan det være litt byger i vestlige fjelltrakter.

UTEPILS

– Hvordan blir helgen? Kan folk ta seg årets første utepils i sola?

– Ja, det skal du ikke se bort fra. Det blir høye temperaturer, spesielt langs kysten. I Kragerø ser det ut som det kan komme opp mot ni grader, og en nattemperatur mot fire-fem plussgrader. Bamble er det meldt elleve grader på lørdag, sier vakthavende meteorolog.

Det vil totalt sett være mye bra vær i hele fylket til helgen, men Wahl utelukker ikke at noen bynger vil komme og gå enkelte stedet.

– Sånn er det ofte på våren.

VARMEREKORD

Men noen varmerekord er det for tidlig å si noe om enda. Foreløpig er den høyeste temperaturen som har blitt målt i fylket, i mars måned, 20,7 grader på Geiteryggen i Skien.

– Det er viktig å si at dette var i slutten av måneden. Det er ofte stor forskjell på begynnelsen og slutten av mars, påpeker meteorologen.

– Rekorden for februar i år var 15,4 grader. Skal vi slå den i mars må over femten grader nå i begynnelsen av måneden.

Hun utelukker ikke at det kan skje.

– Det er alltid noen varme dager og uker, men nå er vi bare på den fjerde dagen i mars, så det er litt tidlig. Men hittil i år så har temperaturene vært langt over normalen, avslutter Wahl.

Artikkeltags