Gå til sidens hovedinnhold

Søkte om 100 kroner – fikk 50 000. I år kan det bli deg

TA deler ut 900 000 kroner til tiltak for lokalmiljø og innbyggere.

Store og små klubber, lag og foreninger har alltid sine økonomiske utfordringer. Koronapandemien har gjort det enda tøffere. I år som i fjor skal TA dele ut 900 000 kroner til lokale lag og foreninger over hele Telemark.

- TA er så heldig å ha eiere som er opptatt av å støtte og stimulere til engasjement. Sparebankstiftelsen DNB bruker deler av sine penger og rikdom til å støtte lokale lag og foreninger, sier sjefredaktør i TA, Ove Mellingen, og fortsetter:

- Det er utrolig hyggelig å dele ut penger, fordi vi ser hvor mye krefter og energi lokale lag og foreninger legger i arbeidet sitt. De bidrar til et bedre sted å bo for både unge og voksne. Vi ser at dersom vi gir 10 000 kroner til frivillig arbeid, får lokalsamfunnet gjerne ti ganger verdien igjen for det. Det fører til tiltak som varer i mange år.

I fjor kom det inn godt over 100 søkere, hvorav om lag 30 ble tildelt penger. De gikk til blant annet gapahuker, bibliotek for urter, idrettslag, speideren og veteranbilentusiaster. Jeg håper vi får mange gode søkere i år også.

I år har vi en minstesum på 10 000 kroner per lag eller forening.

Søknad om støtte leveres innen 4. mai klokken 16.00 til soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

En lokal jury, bestående av personer fra hver avis og eksterne medlemmer, skal bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Offentliggjøringen av hvem som får midler denne gangen skjer 1. juni.

Skiens Grane var blant de 30 som mottok penger i fjor. Klubben jublet for 50 000 og ville investere pengene i framtidige inntekter. Saken kan du lese her:

Les også

Søkte om 100 kroner – fikk 50 000: – Vi er utrolig takknemlige