Gå til sidens hovedinnhold

Søker lokale ungdomer til filminnspilling

LANGESUND: I september starter filminnspillingen av barnebokserien til Jørn Lier Horst, CLUE.

Jørn Lier Horst er for de fleste, i alle fall oss voksne, mest kjent som krimforfatter. Men den tidligere etterforskningslederen er også kjent for den populære barnebok-serien CLUE. Forfatteren som selv er oppvokst på Rugtvedt i Bamble, har hatt Langesund i tankene da han skrev bøkene som nå skal bli filmatisert. Bokserien er spennende krim for barn fra 9 år og opp, og CLUE er satt sammen av navnene på hovedpersonene i bøkene, Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

Unik innspilling

Horst forteller til Bamble kommune at han ble veldig glad for å høre at bøkene skal filmes i Langesund. Han syns Langesund er et sted med sjarm og sjel, som er viktig å få med i filmen.

Filmingen vil foregå forskjellige steder i Langesund, og særlig vil mye av filminnspillingen foregå på Langesund Bad som har mange likheter med Perlen pensjonat som man finner igjen i bøkene. Deler av historien omfatter også Tangen Fort og Langøytangen Fyr.

Bamble kommune har også snakket med regissør Thale Persen som forteller at det er veldig spesielt at man skal gjøre hele filmen i Bamble kommune, og på Langesund Bad. Hun legger til at dette egentlig er veldig uvanlig, fordi man veldig ofte må filme flere forskjellige steder, eller bygge interiør i studio. Her finnes alt som er i bøkene på ekte, avslutter hun.

Starter i september

Produsent Pia Semb forteller kommunen at filminnspillingen starter i september, men at mye allerede er på plass. De har allerede manus, et kjent univers og en lokasjon. Det er filmselskapet Maipo Film som skal stå for produksjonen av filmen. Selskapet har produsert andre filmer som Elling, Flåklypa-filmene og Askeladden.

Det som mangler nå er skuespillere, og unge jenter og gutter i 12-14 års-alderen oppfordres til å søke. Det kan være ungdom fra hele landet, men lokal ungdom oppfordres spesielt til å søke.