Gå til sidens hovedinnhold

Søker 15-18 åringer til ny lokal film

Artikkelen er over 1 år gammel

LANGESUND: Har du en skuespillerspire i deg?

Det er den lokale filmskaperen Mats Christian Rude Halvorsen som står bak kortfilmen. Nå søker han statister, både jenter og gutter. Alle må være mellom 15 og 18 år gamle.

– Jeg trenger litt rampete gutter med langt hår, som enten skater eller spiller i band. Jeg leter etter meg selv egentlig, ler 28-åringen.

Trenger ikke erfaring

Handlingen i filmen går over sommeren 2005, i Langesund. Sommeren før Halvorsen begynte på VGS. Den følger en gruppe ungdommer, som på hver sin måte mistet sin uskyld den sommeren.

Det er en dokumentarfilm, hvor rockemiljøet har en sentral plass. Halvorsen har funnet tre skuespillere allerede, og leter nå etter fler.

– De trenger ikke ha skuespillererfaring, det er viktigere at de er gode til å skate eller spille trommer for eksempel. Det handler mer om at de har god kjemi sammen, sier Halvorsen.

 

– Ikke pedagogisk

Filmen går på innsiden av tenåringenes verden, og den viser snapshots fra episoder med vennegjengen. Det blir sene kvelder, ramp, skating – og som Halvorsen selv beskriver – jackass.

– Den skal gjengi et troverdig bilde på hvordan ting var, sier Halvorsen, og forsikrer:

– Alle må ha tillatelse fra foreldre, det er trygt og profesjonelt, det er selvfølgelig er tett oppfølging – ingen fare for noen.

Lokal rockepremiere

Prosjektet har gjort at han har kommet i kontakt med gamle venner.

– Dette er et veldig takknemlig prosjekt hvor jeg har kommet i kontakt med gamle og fine venner, hvor vi har pratet om minner og situasjoner fra gamle dager. Det er et samarbeidsprosjekt hvor det er viktig at detaljene er presise og at perspektivene er rike.

Han leter etter forskjellige type jenter, gjerne fra rockemiljøet.

Filmen skal spilles inn i Langesund fra 12–17 august. Audition er 12. juli på Meierigården i Porsgrunn, fra klokken 16.00-20.00. Halvorsen oppfordrer lokale rockere og skatere til å prøve seg, spesielt de som typisk ikke har lyst til å komme.

Premiere blir i Langesund, og det blir også visning i Oslo og Kristiansand. Filmen blir også meldt opp på filmfestivaler rundt om i landet. Filmen produseres av Them Girls Film og er støttet av Sørnorsk Filmsenter AS.

– Vi skal ha en skikkelig rockepremiere i Langesund, avslutter Halvorsen.