På onsdag var det endelig duket for første serierunde på øverste nivå for gutter 19 år. Storm er blant favorittene til å kjempe i toppen, men i første omgang skilte det lite mellom dem og Gulset. Til tross for at vertene var store favoritter var det Gulset som scoret på kampens første sjanse. Først forsøket en Gulset-spiller seg på frispark som gikk i tverra, returen ble også satt i tverra, men på det tredje forsøket lyktes Jakob Hassan med å heade ballen i mål bak en sjanseløs Jonas Berge.

Det tok fullstendig fyr etter scoringen, og nærmest rett fra avspark kom Storm alene med keeper. Gulset-keeper Kristoffer Holen reddet mesterlig på det første forsøket, men på returen var Oskar Kløcker-Nærum raskest og satte ballen i det tomme buret til 1–1.

Tilskuerne, som det for øvrig var veldig mange av, hadde knapt rukket å sette seg før det på ny ble scoring. Midtstopper Hassan satte sitt andre på tre minutter, og Gulset tok ledelsen på nytt.

– Vi starter litt forsiktig, og slipper inn to «pissmål» som vi egentlig ikke bør slippe inn, forteller hovedtrener for Storm, Bård Ahlgren.

Supersønnene

Anført av en glitrende Fillip Sæther tok Storm mer og mer over, og på overtid av første omgang dukket sønnen til en tidligere storspiller opp. Fernando de Ornelas de Conno satte ballen iskaldt i mål alene med keeper etter at han ble spilt helt fri av kampens store spiller, høyrekant Sæther, som var blant debutantene sammen med Oskar Johnsen. Det overrasket ikke TAs utsendte at en i Johnsen-slekta kunne spille fotball, men at han ikke var spiss var noe mer skuffende gitt at han er sønn av Frode Johnsen. Likevel så må det sies at unggutten klarte seg veldig godt på midtbanen.

Trener var stolt av alle debutantene.

– 8 av 16 spillere i troppen vår spilte G16 forrige sesong. De viser i dag at de også holder nivået, og jeg er imponert over hva vi fikk til med så mange debutanter, forteller Ahlgren.

A-lagstrener for Storm, Pål Skau, er også en del av trenerteamet til juniorlagene til Storm.

– Nå som det er rolig for A-laget så synes jeg det er viktig å bidra litt her. Stengingen som var 9. mai var tung for både juniorlaget og a-laget, men nå er det gledelig å se at noe er i gang igjen. Flere av gutta som viser seg fram her i dag er definitivt aktuelle for a-laget når den tid kommer.

Avgjørelsen

Åpningen på andre omgang var litt som den første. Begge lag følte litt på hverandre, og det satt ikke skikkelig før det plutselig smalt etter 60 minutter. Torkil Amundsen, som også debuterte, var noe heldig da en Gulset-spiller ikke fikk klarert skikkelig, og satte ballen i en fin bue over Gulset-keeper Holen til 3–2. Til tross for at de havnet under to ganger var kampen snudd totalt etter en time.

– Det var liksom 3–2 scoringen vi ventet på, og når den kom så slapp vi ned skuldrene og begynte å rulle på, sa trener Ahlgren etter kampen.

At det begynte å rulle, er ganske så mildt sagt. En god kombinasjon av at Storm-spillerne fikk roet nervene i tillegg til at Gulset-spillerne begynte å bli frustrerte. Det var lett å se da tenningen på banen begynte å ta seg opp, og spesielt Bjørnar Vale (Gulset) og Jon Herman Øvrum barket sammen med et kvarter igjen å spille.

Mot slutten gikk Gulset helt opp i limingen, og Storm malte på. Spikeren i kista kom etter 80 minutter, da de Ornelas scoret sitt andre. Kløcker-Nærum ville ikke være noe dårligere og satte inn sitt andre like etter. Helt på tampen fastsatte Martin Brenne Abrahamsen sluttresultatet til 6–2.