Vær forberedt: Nå kan du miste strømmen – igjen

VAKKERT: Snø og vinter er vakkert, men når det blir mye snø på trærne, bøyer de seg tungt over strømlinjen - som her. Det kan fort bety strømbrudd.

VAKKERT: Snø og vinter er vakkert, men når det blir mye snø på trærne, bøyer de seg tungt over strømlinjen - som her. Det kan fort bety strømbrudd. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag er det medt mer snø i Telemark - og strømmen kan forsvinne - igjen

DEL

Per i dag har Skagerak Nett kontroll på situasjonen etter det kraftige snøfallet tidligere i uken.

- Værprognosene er ikke de beste...

Med unntak av kortere avbrudd for å reparere feil, har alle kundene nå strøm, opplyser Skagerak Energi.

- Værprognosene er ikke de beste. Mange trær er på bristepunktet, og vi frykter nye problemer dersom det kommer mer snø, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi.

Feilrettingsarbeidet pågår for fullt fredag. Alle kjente feil er reparert, men enkelte områder er strømløse i kortere perioder for feilretting.

Frykter mer snø

Værprognosene for de kommende dagene tilsier at det kan komme mer snø, høyere temperaturer og litt mer vind. Dersom dette slår til er det frykt for at nye feil kan oppstå.

- Det er mye tung snø på trærne mange steder. Hvis det kommer mer snø, vil vi få mer toppbrekk og trefall. Da kan vi ikke utelukke nye feilsituasjoner, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

Opprettholder full beredskap

Skagerak Nett opprettholder full beredskap i helgen. Dette innebærer at vaktholdet er styrket både ute i felt, på driftssentralen og på kundesenteret. To helikoptre står stand by.

- Samtidig må vi forsøke å finne rom for å hvile. Folkene våre har jobbet døgnet rundt hele uken, og trenger å hente krefter. Vi håper på det beste, men er forberedt på at situasjonen ikke er helt over, sier Omnes.

Befaring med helikopter

- Søndag meldes det bedre vær. Da blir det uansett bånn gass igjen med helikopterbefaring og opprydning langs linjene.

Artikkeltags