Må holde stengt på grunn av snømangel

SESONGÅPNING: Driverne av Siljan skisenter var fornøyde med besøket i åpningshelgen.

SESONGÅPNING: Driverne av Siljan skisenter var fornøyde med besøket i åpningshelgen.

Artikkelen er over 5 år gammel

SILJAN: Siljan skisenter åpnet i helgen, men har ikke hatt værgudene på sin side etterpå. Nå må senteret holde stengt alle dager fram mot helgen.

DEL

- Vi har besluttet at vi må stenge alle ukedager denne uken. Det er for mye regn og varme til at vi kan preparere bakken og stå på ski. Vi beklager virkelig dette, og håper at dere forstår. Vi skal selvsagt gjøre det vi kan for å holde åpent til helgen, heter det i en statusoppdatering som ble publisert på Siljan skisenters Facebook-side tirsdag.

Mange skiglade mennesker møtte opp på åpningsdagen lørdag, og søndag var det fortsatt nypreparert bakke og flott vær, men så snudde forholdene til det verre igjen.

Som TA nylig kunne melde var det en kuldeperiode på fem til seks dager som gjorde det mulig å lage kunstsnø.

Det ble lagt et dekke med kunstsnø som var 20 til 30 centimeter dypt. Hele bakken var ikke åpen, men det var nok til en nedfart på 800 meter.

– Vi hadde planer om åpne 500 meter. Men vi klarte å åpne helt opp til 800 meter, sa daglig leder Knut Simon Sølverød ved Siljan skisenter til TA før åpningshelgen.

Les også: I helga kan du stå på ski her

Han hadde et håp om å kunne åpne anlegget allerede lillejulaften, men første helgen i januar er også en relativ tidlig sesongåpning.

Målet var i første omgang å holde åpent i helgene framover.

Artikkeltags