Med seg på laget har jentene 150 medelever ved Porsgrunn videregående skole. Og sammen håper de å samle inn så mye som mulig til Kreftforeningen. Men de trenger hjelp, håpet er 270 bøssebærere som skal gå fra hus til hus i Porsgrunn. Og jentene har stor tro på at de skal klare å samle inn mer enn 240 000 kroner, som var resultatet etter fjorårets aksjon.

Ivrige jenter

- Vi ser gjerne at flere melder seg som bøssebærere, det er bare til å sende en sms, forteller aksjonsleder ved skolen Ida Møller Andersen (18) som også var med som bøssebærer under fjorårets aksjon.

– Dette er noe som har vært arrangert hvert år siden 2006, sier aksjonsleder fra skolen, Siren C. Johnsen og legger til at aksjonen vil finne sted i hele Telemark.

– All russ i fylket er engasjert i dette, legger hun til.

– Alle burde være engasjerte, ikke bare russen, mener Nora Amundsen (18) og forteller videre at temaet for årets aksjon er kreftformer som få overlever.

– Som for eksempel kreft i bukspyttkjertelen eller hjernekreft, tilføyer Andersen.

Og jentene er ivrige etter å fortelle mer og viser et stort engasjement for aksjonen de snart skal sette i gang.

– Vi har rekruttert 150 medelever fra skolen, og vi ser gjerne at flere melder seg. Men man må være over 16 år, sier aksjonslederen fra skolen.

Laget slagord

Samtlige av jentene var også bøssebærere under fjorårets aksjon og det ga blod på tann.

– Folk var veldig imøtekommende når vi gikk rundt med bøssene i fjor. Kreft er jo noe de fleste har en eller annen form for forhold til, sier Amundsen og fortsetter:

– I tillegg er Kreftforeningen en velkjent organisasjon så folk har vært positive når vi har kommet på døren.

Og i år satser jentene på å bli den skolen som klarer å samle inn mest penger.

– I fjor var vi den tredje beste skolen av skolene i Vestfold, Buskerud, Østfold og Telemark, sier Andersen stolt og legger til at det også er mulig å vipse om man ikke skulle ha kontanter når de dukker opp på dørene.

– Vi har også utformet et slagord, forteller Emma Kvam (18) og fortsetter:

– Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen, sier Kvam fornøyd.

Gratis kake

– Ved å gå to timer med bøssen samler man i gjennomsnitt 1400 kroner, sier Amundsen og tilføyer at målet er å besøke alle former for bosteder i Porsgrunn kommune.

– Vi skal også ha loddtrekning blant bøssebærerne, det blir en form for belønning til dem. Men vi skulle gjerne hatt noen gaver å lodde ut, sier Andersen som håper handelsstanden kan bidra.

– Og samtlige bøssebærere får gratis kake og de kakene skal vi bake, sier jentene med et smil.

Jentene spør pent om TA ikke også kan skrive ned nummeret man kan sende en sms for å bli bøssebærere. Noe vi klart sier ja til, så slik gjør man: Skriv BØSSE 421002 og navnet ditt og send til 2277.