Dette er den heteste mobiltrenden nå

En av de raskest voksende mobiltrendene i Norge er Snapchat.

En av de raskest voksende mobiltrendene i Norge er Snapchat. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tjenesten finnes nå i lomma på hver fjerde nordmann.

DEL

Nordmenn har raskt endret sin mobilbruk, og datatrafikken i mobilnettet dobles år for år.

Rask respons

En av de raskest voksende mobiltrendene i Norge er Snapchat. Tjenesten fikk tidlig fotfeste her til lands og finnes i lomma på hver fjerde nordmann.

– Norge var det landet i verden der Snapchat først fikk stor utbredelse, og generelt er nordmenn kjappe på å teste ut nye tjenester. Snapchat-bruken i Norge er svært høy, og en studie viser at 60 prosent av mobilsurferne mellom 16 og 35 bruker appen daglig, mens det tilsvarende tallet fra Sverige er 17 prosent, sier Bjørn Ivar Moen i Telenor.

Digital mobbing

Telenor er opptatt av forsvarlig bruk av sosiale medier, og gjennom Norges største kampanje mot mobbing i digitale medier, Bruk Hue, reiser selskapet og samarbeidspartnerne til ungdomsskoler for å bekjempe digital mobbing blant barn og unge.

– På alle områder i livet må vi respektere andre og være greie. Snapchat og andre tjenester er både nyttige og morsomme å bruke, men samtidig ser vi en del saker der bruk av Snapchat får store konsekvenser, og jeg vil oppfordre alle til å bruke denne og andre tjenester med varsomhet, sier Moen. (ANB)

Artikkeltags