– De er enda større fan av Ribe enn meg, sier Helge Strand. Lundeheringen mange nå kjenner som konsertarrangør og kulturhusvert på Horg.

For kaldt

Men denne aprildagen var ikke været egnet for en konsert i det lille annekset, og han måtte takke nei til bruk av egne lokaler.

– Asbjørn Ribe tok kontakt med meg. Han hadde vært på Horg kulturhus og ville tilbake hit. Men det hadde ikke gått på det tidspunktet. Det var for kaldt, forteller han.

Da tok han kontakt med Olav Tveitan, som skulle høre med kona Bodil. Svaret kom imidlertid lynraskt.

– Det tok ikke mer enn ett minutt, tror jeg. De var kjempeklare.

Dermed løste det seg, og Bodil og Olav Tveitan fikk en ny sjanse til en konsert med en av sine favorittartister.

For sist gang var det krise. Midt under koronapandemien var plassen enda mer begrenset enn den pleier å være på Horg kultur, og det var egentlig fullt og begrenset til seks stykker. Men siden de bor sammen kunne de sitte sammen i sofaen.

Gjort det før

Olav Tveitan bekrefter at han trengte ikke lang betenkningstid.

– Det var veldig lett å si ja til det. Vi hadde vært på konsert før, og hadde en fin opplevelse på Horg kulturhus, forteller han.

Det er heller ikke første gangen de åpner hjemmet sitt.

– Vi har gjort det en gang før. Det var i forbindelse med Norsjø kammermusikkfestival. Da hadde vi klassisk konsert i stua. Vi har også veldig sansen for Asbjørn Ribe, og har kjøpt alle platene. Vi kjenner ham også godt fra bandet Jim Stärk, forteller han.

Dermed ble det konsert med visesangeren fra Sørlandet som er ute på turné med dette konseptet. 35 mennesker samlet seg i stua i Tveitankroken.

– En kjempekonsert

– Det ble en kjempekonsert, konstaterer Helge Strand. Han var naturlig nok en av dem som hadde sikret seg billett.

– Det ble full jubel. Det var veldig og en underfundig konsert. Nesten som en forestilling. Asbjørn Ribe tok med på en reise og hang musikken på en del knagger, forteller Olav Tveitan.

Ribe har også vært med i Number Seven Deli siden 2003, men på konsertene spiller han bare sitt eget materiale.

Naturlig amfi

Det var en gjensidig glede over konserten.

– Det var kjempefint og en veldig egnet stue. Det var et naturlig amfi, og det var en miniscene i den vakreste naturen du kan tenke deg, forteller artisten.

Rundt 30 konserter skal han gjennomføre denne våren. Kun to av dem i Telemark, den andre var i Brevik.

– Det er en turné hjemme hos. Jeg er ca. halvveis nå. Akkurat nå er jeg i Bergen, men før det var jeg på Sørlandet og noen steder på Østlandet, forteller han.

Deretter skal han til Trondheim og Sunnmøre.

Som mange andre har han registrert interessen i Lunde, som spesielt stor.

– Det er litt påfallende. Det bor ikke så mange der, men det kommer mye folk på konsertene som er engasjert og lyttende. På steder som er større er det færre som kommer.

Han tar seg sjøl av billettsalget, og det er praktisk for de som stiller stua til rådighet.

– Jeg har mange hatter, jeg er innleier, sjåfør, billettør, promotør og lyd og lysansvarlig. Det er mye en får til alene, sier han. Men han setter også pris på å spille ute med bandet sitt.

– Jeg liker begge deler. På den måten blir jeg ikke helt eremitt. Det er også veldig fint å være i samspill med andre, og alle plater spiller jeg også inn sammen med andre.