Gå til sidens hovedinnhold

Slo topplaget: – Dette er nok det beste vi har levert denne sesongen

BÆRUM: Etter en tøff periode i 1. divisjon, har Gjerpen virkelig våknet. Søndag ble det borteserier over Bærum, 33-25, telemarkingenes tredje på rad. 1. omgangen var sesongbeste.

Etter en lang og tung rekke med lite poeng, ble både Volda og Nordstrand slått før jul. Nå var det serieleder Bærum som fikk kjenne på Gjerpens opptur.

Enorm 1. omgang

Gjerpen leverte en strålende 1. omgang og ledet hele 18-9 til pause i Nadderud arena.

Da får det heller være at Bærum vant 2. omgangen 16-15.

– Det er moro nå. 1. omgangen er nok det beste vi har levert denne sesongen, sier assistenttrener Anstein Engravslia.

Han styrer fortsatt det meste, selv om den hofteopererte hovedtreneren, Pål Oldrup Jensen, var tilbake på benken søndag.

– Før pause er det nesten full klaff bakover og med målvaktsspillet til Kamilla (Røed). Det legger grunnlaget og så treffer vi bra framover. Da visste vi at det ville bli vanskelig å ta oss igjen, mener Engravslia som ikke vil ta æren for snuoperasjonen.

– Nei, her handler det om et lag. Borteseieren i Volda ga oss mye selvtillit og så betyr det selvsagt mye at vi har Dorthe (Groa) tilbake. Hun er en glimrende håndballspiller og gir oss ny trygghet, sier han.

Dorthe Groa og Maria Solheim var Gjerpens toppscorere med fem mål hver.

Endelig tilbake

Kaptein Groa var nylig tilbake etter å ha vært ute i 14 måneder med en kneskade. Søndag spilte hun cirka 30 minutter og satt på benken de siste 20.

– Hun kunne sikkert spilt mer, men vi valgte å rullere og la flere få kjenne på det. Nå har vi tre på rad, og seier mot topplaget, men vet også at kampene kommer på løpende bånd med omtrent tre på en uke nå. Da må vi være på og holde trykket oppe, men det er klart at dette gir oss selvtillit, avslutter Anstein Engravslia.

Gjerpen er nå inne på kvalikplass med sine 12 poeng. Bærum leder med 17, men har én kamp mer spilt.


FAKTA

Bærum - Gjerpen 25-33 (9-18)

Nadderud arena.

Gjerpen: Kamilla Røed, Susanne Andersson, Oda Olsen 4, Anna Klausen Jacobsen, Katinka Lillevik 4, Rikke Marie Landsverk Grave, Maria Solheim 5, Dorthe Groa 5, Sara Ashuri 4, Andrea Brekke Karlsen 4, Guro Lien Røneid 3, Linn Andresen 3, Julie Søfting Tovslid, Idunn Nybø Thorsdal 1, Hedda Klippen Nilsen, Hedvig Nøtsund Carlsen.

Dommere: Guro Røen og Kjersti Arntsen.

Utvisninger: Bærum ingen, Gjerpen 2x2 min.

Toppscorer Nordstrand: Ane Røneid Rustad 6.