Tre av de sju siktede mennene etter avsløringen av to cannabisplantasjer i bolighus i Porsgrunn og Skien, er fortsatt varetektsfengslet.

Politiet spanet på adressene og virksomheten som foregikk der. Så slo de til i slutten av mai.

De seks siktede mennene i saken ble arrestert samme dag etter at politiet avdekket at det foregikk dyrking av cannabis, for produksjon av hasj og marihuana, i to privathus i de to byene i Grenland.

Plantasjene ble driftet profesjonelt midt i tettbygde strøk omgitt av naboer og trafikk.

Fant marihuana

Nå har politiet gjort et nytt funn i saken.

I juli slo politiet til mot ytterligere et bolighus i Grenland. Denne gangen fant de ferdig tørket marihuana. Partiet var på 18 kilo. Huseieren er siktet.

– I forbindelse med etterforskningen av denne saken ble ytterligere en adresse aktuell. Det ble gjennomført en ransaking på adressen og funnet 18 kilo tørket marihuana, forteller politifullmektig i Telemark, Ingrid Hogstad.

Boligen der funnet ble gjort er knyttet til en av mennene som allerede er siktet i saken.

– Vi ser sakene i sammenheng, opplyser hun.

Avklarer roller

Hogstad ønsker ikke å kommentere hvordan politiet kom på sporet av boligen og funnet av marihuana.

– Det er noe som har kommet fram som en del av etterforskningen, sier hun.

Politiet jobber nå med å se om funnet kan knyttes til flere av de siktede mennene og avklare hvilke roller de har. De sju siktede er seks litauiske menn og en russisk statsborger. Sistnevnte ble varetektsfengslet i fire nye uker denne uka.

To av de andre siktede, to litauiske menn (36 og 58), ble også varetektsfengslet i fire nye uker.

36-åringen drev et firma på en adresse der fem av mennene ble arrestert, mens 58-åringen befant seg i boligen i Skien der en av cannabisplantasjene ble drevet.

Politiet frykter at mennene, som ikke har fast bosted og tilhørighet i Norge, kan stikke av til utlandet hvis de ikke blir holdt i varetekt.

I kjennelsene går det fram at etterforskningen etter planen er ferdig i neste måned og at det da kan bli tatt ut tiltale. Rettssaken vil gå i januar neste år.