Årets litterære happening for barn, Appelsinia-festivalen, er i gang denne helga og neste uke. I den forbindelse har festivalen med hjelp av elever ved flere skoler i Skien lansert en egen musikkvideo.

Musikkvideoen har med barn fra flere skoler i kommunen, blant annet Klyve, Gulset, Gjerpen og Bratsbergkleiva.

– Elevene har brukt mye tid på dette, både tredje trinn på Brattsbergkleiva skole og sjette trinn på Gjerpen barneskole, skriver Hageberg i en e-post til TA.

– De har øvd både i skoletida og hjemme (i alle fall de mest ivrige), og videoen ble spilt inn i skoletida, skriver han videre.

Det er Arnt-Olav Enger som har filma og redigert. Låten er laget av skiensmusikeren Tor Egil Braseth og teksten er skrevet av bibliotekets fagansvarlig Arne Olav Hageberg.

Appelsinia litteraturfestival for barn og unge startet i 2013 og har blitt et sted der Norges aller beste forfattere og illustratører møter skolebarn i Skien kommune. Festivalen eies av Skien kommune og driftes av Skien bibliotek.

Lørdag starter festivalen med familiearrangementet Bøker i parken, før det utover uken er flere arrangement for kommunens skoleelever.

– Mesteparten av programmet er for byens yngste elever, men flere arrangementer er også åpent for alle og vi gleder oss spesielt mye til Girlskate i skatehallen på Stevneplassen mandag. Samme dag har vi et viktig arrangement for voksne på Lundetangen hvor temaet er: «Hvordan snakke med barn om 22. juli», skriver Guro Svanes i en presselding.