Både mandag og tirsdag forventes å bli kjølige. Ellers blir det stort sett flere plussgrader i både Grenland og på store deler av Østlandet. Meteorologisk institutt sitter på siste nytt.

– Natt til tirsdag er det forventet å komme noe snø som kan legge seg på asfalten. Det bør bilistene som skal tidlig ut på veiene være oppmerksomme på. Ellers ligger det stort sett an til plussgrader ut uka, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg.

Mandag morgen ba Vegtrafikksentalen Sør alle bilister om å sko seg og kjøre etter forholdene. Alt av brøytemannskaper er ute for å gjøre tiltak.

– Grått og trist

Tross plussgrader kan man nok ikke belage seg på noe finvær i grenlandssområdet til uka.

– Slik det ser ut nå, blir det nok stort sett grått, fuktig og trist, sier hun og legger til at det er sannsynlig at nedbøren kan gå over til regn etter tirsdagen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Kjør forsiktig

På E18 i Stokke gikk det alvorlig galt søndag kveld. Nå advares det om svært vanskelige kjøreforhold flere steder på Østlandet.

Søndag ettermiddag var 15 biler involvert i to ulykker på en speilblank E18 i Stokke. Politiet ba bilister om å holde seg unna E18 forbi Tønsberg fordi det er speilblankt og farlig å kjøre der.

Meteorologene har nå sendt ut gult farevarsel for deler av Østlandet, inkludert Skien.

– Det er observert is lokalt på grunn av yr som fryser til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet.

(Saken fortsetter under bildet)

– Kan være vanskelig å se

Rådet er like klart som det er enkelt.

– Vær ekstra oppmerksom; isen kan være vanskelig å se. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

De skriver også at transporttjenester kan bli påvirket.

(Saken fortsetter under bildet)

Typisk for sesongen

I oktober var det usedvanlig varmt for årstiden. Måneden ble den 14. varmeste oktobermåneden siden år 1900, skrev Meteorologisk institutt på sine nettsider i november. Nå har været stabilisert seg, og er mer typisk for årstiden.

– Dette er helt typisk novembervær. Tidlig neste uke er det kanskje noe kaldere enn normalt. Men vi er godt kjente med at været pleier å veksle mellom pluss- og minusgrader før vinteren for alvor melder sin ankomst, sier hun.