Det er som å reise tilbake i tid. Her er det meste kortreist og hjemmelaget. For et par år siden prydet de 16 sider i magasinet Lev Landlig, nå inviterer Marte Kongsgaard og Tone Geving til et landlig julemarked på låven hjemme på Brekka gård, med bålpanne og lykter som lyser opp i vintermørket.

- Må være restriktive

Siden de flyttet inn i 2017 har de arrangert tre julemarked hjemme på gården. Det blir fremdeles julemarked, men med restriksjoner.

- Vi passer hele tide tiden på at det ikke kommer for mange inn på låven. Tidligere har vi hatt mellom 800 og 1300 besøkende innom i løpet av én helg, så vi må være litt mer restriktive i år, forteller de to, og understreker at de har nok av antibakteriell og tar alle forhåndsregler.

Hjemmelaget og kortreist

Skiltet viser at det er salg av juletrær på den gamle låven som er fra tidlig 1900-tallet.

- Dette skiltet har sikkert alltid vært her på gården, og det passer jo perfekt nå. Juletrærne er ikke her fra gården men er hugget på Voldsveien, så kortreiste er de iallfall. Vi er veldig glade i den stemningen som en nostalgisk jul gir, og håper også flere setter pris på det, sier de to, som er i full sving når TA er oppom låven for en smugkikk før åpning.

Nostalgi og tradisjoner

Marte og Tone åpner låvedøra mandag kveld og holder åpent til og med torsdag. Det blir salg av kortreist mat og håndlagede produkter.

- Vi har invitert Ramstad baker, Lien gård og Pers kjøkken, og så selger vi egg fra egne høner. Vi har også laget kranser, pyntet linband, julenek og laget litt julegodt, forteller Tone, mens hun henter gamle melkespann som hun pynter og gjør klart.

- Vi elsker tradijon og gamle ting. Det sto mye gammelt her på gården da vi overtok, men vi har også kjøpt en hel masse etterpå. Vi arrangerer jo brylluper, selskaper og sånt til vanlig, så vi er veldig glad i å pynte, forteller de to som gleder seg til å dele opplevelsen av en nostalgisk og tradisjonsrik jul denne uka.