Urædd hadde trengt alle poengene, og kanskje også fortjent dem, men det ble bare 0-0 mot et annet lag på nedre halvdel, Mandalskameratene.

Trenger trepoengere

– Vi hadde håpa på tre poeng, vi ligger jo i den situasjonen av vi trenger poeng nå. Samtidig er ett bedre enn null og jeg føler at med litt marginer kan vi ta det i dag. Vi har sluppet inn for mye mål, så vi har jobbet med det defensive og da har det blitt mindre sjanser imot, sier Urædd-trener Bent Strand til TA.

– Hvordan ser du på fortsettelsen?

– Dette er et lag vi fort kan slå borte, og tar vi tre poeng der er vi plutselig med igjen. Det er ikke så mye som skal til. Hele serien er veldig jevn. Vi er halvveis akkurat og vi ser framgang og tror vi skal klare dette, men vi trenger trepoengere, svarer Strand.

– Nå vant vi sist og tar med oss ett poeng i dag. Vi skal jobbe videre for å beholde plassen, legger Bent Strand til.

Både Oliver Occean og Martin Søvik Røren hadde sine gode og store muligheter, men avslutningene i sluttminuttene gikk enten over eller utenfor.

Urædd er fortsatt under nedrykksstreken, men det er kun tre poeng opp til trygg grunn i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 lørdag ettermiddag.

Se tabeller og følg fotball direkte her!

Urædd (fra start): Birk Hansen Stokke, Nemanja Mladenovic, Jefferson Alejandro Erazo Ormaza, Ola Dalene, Kasper Hansen, Oliver Walsøe Strøm, Mokhmad Sjamsudijevitsj Ibragimov, Siver Waal, Ahmed Ibragimov, Martin Søvik Røren, Olivier Occean.

Sterk snuoperasjon

I den andre enden av tabellen jakter Pors opprykk. Lørdag tok de ledelsen ved Kjetil Svarteberg borte mot Start 2, men hjemmelaget snudde og ledet 2-1 til pause. I 2. omgang scoret Svarteberg igjen, denne gang på et straffespark, før Marius Bustgaard Larsen ble matchvinner etter 82 minutter.

– Gutta og laget viser karakter og dette gir selvtillit som vi skal ta med oss videre. Opprykk er det klare målet og da er tre poeng her ekstremt viktig, spesielt med tanke på de utfordringene vi har i den bakre fireren og at vi snur og vinner i en kamp vi ligger under, oppsummerer Pors-trener Stig Haddal.

Manglet flere

Utfordringene han snakker om er sammensatt, men treneren hadde kun én forsvarsspiller fra a-stallen tilgjengelig. Det var backen Brage Evensen, som måtte spille midtstopper i sin siste Pors-kamp før overgangen til Odd. De andre var enten suspendert, opptatt som forlover, skadet eller ute på grunn av familiære årsaker.

– Vi hadde veldig store utfordringer der, men vi kjører ned midtbanespillere og kanter som stoppere og backer og henter opp Oliver Svenungsen Skau. Det er alltid ekstra deilig å vinne slike kamper og kjenne på den euforien det er å gå fra å ligge under til å vinne. Det er en stor styrke vi skal ta med oss, sier Haddal.

Pors er nå to poeng bak ledende Follo som spiller sin kamp denne runden mandag.

Lørdag 6. august møtes for øvrig Urædd og Pors på Kjølnes.

Pors (fra start): Petter Saga Hagen, Mats Bruu, Brage Evensen, Sondre Lindgren Larsen, Simen Thorsen, Kjetil Svarteberg, Jesper Skoglund Kristiansen, Joakim Holmen Jahnsen, Granit Shala, Stefan Mladenovic, Marius Bustgaard Larsen.