Se alle trenings- og cupkamp(er) lenger ned i saken.

Odds sportssjef Morten Rønningen er en travel mann. I disse dager er han med og bygger opp et nytt treningsrom som skal stå klart når spillerne er tilbake fra ferie og landskamper litt seinere i januar.

Får det til

Det meste faller på plass med Rønningen som sjef. Før jul signerte Conrad Wallem, Dennis Gjengaar og Faniel Tewelde nye, lengre og bedre kontrakter. Samtidig kom Håkon Wibe-Lund inn som ny assistenttrener og Leon Hien skrev under på en treårskontrakt. I løpet av årets siste måneder fikk Rønningene også til avtaler som gjorde at Magnus Lekven og Flamur Kastrati avsluttet spillerkarrierene ett år tidligere og starter i nye jobber i skiensklubben.

Nå er i tillegg treningskampene landet i en sesong som starter med cupkampen borte mot Sandefjord 12. mars.

Vil ha 25 spillere

Stallen begynner også å ta form, men det er interesse for flere Odd-spillere, og da spesielt keeper Leopold Wahlstedt og midtstopper Odin Bjørtuft.

Den svenske målvakten får etter alt å dømme debuten når Sverige skal spille landskamper mot Finland og Island i Portugal 9.- og 12. januar. Like før jul fortalte Bjørtuft til TA at han kan tenke seg en overgang til en større klubb og nye utfordringer i dette overgangsvinduet. Molde, som fikk flere bud avslått i sommervinduet, skal fortsatt være interessert. Det samme skal nederlandske Groningen være.

Men det har ikke kommet noen nye bud etter at Rønningen høflig avslo Bodø/Glimts Wahlstedt-bud på det som skal være under 10 millioner kroner.

– Det har ikke kommet noe mer konkret til meg, men det er på et interessenivå for flere. Vi jobber hele tiden med å kartlegge spillere, både ut og inn, innleder Odds sportssjef.

– Vi er 22 mann nå og det trenger ikke å bli de store utskiftningene. Med ungguttene skal vi ligge på rundt 25 i a-stallen, men så kan det skje ting, spillere kan bli solgt og nye må inn. I utgangspunktet ser vi etter en forsvarsspiller, en angrepsspiller og en midtbanespiller, forteller Morten Rønningen.

Skal få kjempe

Odds andrelag rykket som kjent ned fra 2.- til 3. divisjon. Sportssjefen er tydelig på at det ikke automatisk betyr at flere må bli lånt ut for å få en god nok kamparena.

– Det blir litt som før og det er for tidlig å si hva som vil skje og hva vi vil gjøre. Nå skal alle få muligheten til å fighte på trening og i treningskampene. Plutselig kan det være en internt som tar kjempesteg, sånn som vi har sett med Syver (Aas) og Faniel (Tewelde). Jeg tror ikke vi kommer til å gå for flere utlån enn tidligere. Det er mange kamper i år, med både fjorårets NM som avsluttes denne våren og årets NM som skal i gang, i tillegg til eliteserien, avslutter Morten Rønningen.

Treningskamper 2023

Slik spiller Odd fram mot seriestarten i eliteserien. Odd åpner borte mot Stabæk 10. april.

27. januar: Notodden, klokka 13.00 (Telemarkshallen i Bø).

29. januar: Avreise til Spania (Marbella).

2. februar: Häcken.

9. februar: Hammarby.

10. februar: Hjemreise fra Spania.

19. februar: Elfsborg, 13.00 (i Sverige).

22. februar: Treningskamp på Skagerak arena (motstander og tidspunkt ikke klart).

26. februar: Sarpsborg 08, 16.00 (Skagerak arena).

4./5. mars: Strømsgodset I og II (Skagerak arena).

12. mars: 4. runde i NM borte mot Sandefjord, 17.00.

18./19. mars: 5. runde NM eller treningskamp mot Jerv på Skagerak arena.

24. mars: Treningskamp i Bergen (på gress), 18.00.

1./2. april: Lillestrøm (Lillestrøm, på gress).