Den norske landslagsmålvaktens feil i 2. omgang sendte Leipzig opp i 2-1-ledelse. Jarstein var raskt nede og reddet et skudd, men fikk ikke ballen i fast grep og skjøv den deretter inn i eget mål.

Hertha reddet senere ett poeng, men etter kampen ble det mye snakk om baklengsmålet der Jarstein spilte en ufrivillig stor rolle.

Foran lørdagens hjemmemøte med Augsburg får imidlertid den norske keeperprofilen støtte fra både trener Bruno Labbadia og lagkameratene. Labbadia er klar på at nordmannen fortsatt har hans fulle tillit.

– Han trenger ikke bekymre seg, sier Hertha-sjefen ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Jeg har gjort det klart overfor spillerne på laget at jeg forventer at de stiller opp for den som har gjort en feil. Det gjorde de, er Labbadia videre sitert på hos fotballmagasinet Kicker.

Klart førstevalg

Hertha-manager Michael Preetz er på samme linje.

– Dersom en spiss skyter utenfor mål, fortsetter kampen. Gjør keeperen en feil, blir det enkelt og greit mål. Laget rettet det opp igjen, det er verdt å nevne, sier han.

Bruno Labbadia overtok som Hertha-trener under viruskrisen. Han er tydelig på at Jarstein raskt pekte seg ut som mannen han ønsket å satse på mellom stengene.

– Da vi kom hit, var det åpenbart at Rune var førstevalget, fordi vi ble overbevist om hans kvaliteter, sier Labbadia til Kicker.

Han benytter også sjansen til å skryte av det nordmannen har vist etter at kampaktiviteten ble gjenopptatt i Bundesliga.

– Han spilte to strålende kamper innledningsvis og var også god mot Leipzig med unntak av den ene situasjonen. Han gjorde en feil, men herregud, det får gå, sier Labbadia.

Bølgedal

Manager Preetz påpeker overfor Kicker at Jarstein tidligere denne sesongen ikke alltid har prestert opp mot sitt aller beste. Det er imidlertid ikke nordmannens feil.

– Vi vet at det er grunner til det, og etter at Bruno (Labbadia) kom hit, synes jeg Rune igjen har vist den sikkerheten og påliteligheten han har utstrålt de siste årene. Vi er åpenbart glade for at vi har Rune, sier han.

Grunnene Preetz henviser til med hensyn til bølgedalen Jarstein var nede i, handler etter alle solemerker om grepene Jürgen Klinsmann tok i trenerteamet da han ble ansatt som Hertha-trener før jul. Spisslegenden erstattet Jarsteins nære støttespiller, keepertrener Zsolt Petry, med mer profilerte Andreas Köpke. Og da Köpke ga seg etter kun en måned, kom U23-keepertrener Max Steinborn inn.

Da Klinsmann brått ga seg i trenerrollen i februar, ble imidlertid Jarstein-kompis Petry hentet tilbake. Den norske landslagsmålvakten har mer enn en gang snakket varmt om samarbeidet med ungareren.

Ekkel ball

Foran lørdagens møte med Augsburg får Jarstein også støtte fra lagkamerat Maximilian Mittelstädt.

– Rune har ofte reddet oss. Derfor satte vi utligningen for ham sist, sier han ifølge DPA.

Selv forsøkte ikke nordmannen å bortforklare feilen mot Leipzig.

– Det var bittert. Jeg fikk en ekkel ball og ville få den under kontroll så raskt som mulig. Så slo jeg den inn i meg selv. Det var uflaks, sa han.

Hertha ligger på tiendeplass i Bundesliga foran helgens runde.