Gå til sidens hovedinnhold

Skulle egentlig gi seg – nå kommer nok ei bok

Artikkelen er over 1 år gammel

KVITESEID: Jon Ingebretsen sa i sin tid at «Naturen og eg 3» fra 2018 skulle være hans siste bok. Nå er han for lengst klar med nok ei bok.

Han snuser på 80 år, men gir seg ikke. Jon Ingebretsen, mannen mange forbinder med Gaustatoppen og generell friluftsaktivitet, har også en stor skrivetrang. Den har han fått ut i sin siste bok som har fått navnet «På tur i Telemark – frå Jomfruland til Gaustatoppen».

– Eg tek for meg turar i kvar av dei 18 kommunane (Bø og Sauherad blir omtala kvar for seg). Kommunane er kort omtala. Det same gjeld høgaste fjellet eller toppen i kvar kommune. Og vidare andre fine turar og område i kommunane, melder han.

Ingebretsen har konsentrert seg om alle kommunene i det opprinnelige Telemark fylke. Her er også kommunene Bø og Sauherad skilt ut med egne destinasjoner. Oppsettet er ryddig og oversiktlig og en fryd for turkåte telemarkinger.

Fra fjord til fjell

Boka inneholder blant annet et forord fra kameraten Knut Buen. Forfatteren selv tror at tidene vi er inne i kan gjøre «På tur i Telemark» ekstra aktuell.

– Boka bør vera serleg aktuell i desse tider, da ho gjev tips om nærturar i kvar av kommunane, nå da oppmodinga er å ikkje reise for mykje og langt rundt omkring, skriver han i en pressemelding.

Inspirasjon til å skrive boka fikk han gjennom prosjektet kommuneturer, som pågikk med annonsering i TA gjennom ti år. Ifølge Ingebretsen har det vært litt problematisk å få kjørt boka ut i disse tider, men den skal være bra fordelt i Øvre-Telemark.

– Boka går visst bra. På Akademika i Bø var den nesten utsolgt, sier den alltid like blide forfatteren.