Skisenter betalte ikke strømmen - flere hundre uten mobildekning

Svarstad Skisenter

Svarstad Skisenter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi har ikke penger til å betale, sier ledelsen ved Svarstad Skisenter.

DEL

Tidligere denne uken mistet flere hundre mobilkunder i Svarstad plutselig dekningen, da mobilmasten på toppen av Svarstad Skisenter gikk i svart. Også på Skrim og i grensetraktene mot Telemark, forsvant alt av mobildekning.

Årsaken til mobiltrøbbelet er overraskende.

Greier ikke betale regningen

Forklaringen på at mobilkundene nå ikke får ringt verken ut eller inn, er at strømmen til masten går via strømnettet til skisenteret - som har så store økonomiske problemer at de ikke får betalt strømregningene.

Mobilmasten eies av Telenor, men brukes også av Netcom. Det betyr at begge selskapenes kunder lider under strømkuttet.

– Det stemmer at strømmen til masten er kuttet, forteller daglig leder Harald Årsbog ved Svarstad Skisenter.

Senteret jobber i disse dager iherdig med å redde stumpene og beholde selskapet for å unngå konkurs. Imens ligger altså senteret innhyllet i mørke, mobilmasten likeså.

– Det stemmer, vi er rammet av dette strømbruddet. Det er ikke bare denne basestasjone som er berørt, i tillegg er to andre basestasjoner på Skrim og i området rundt Skrim også berørt på grunn av dette, sier Bjørn Amundsen, dekningssjef i Telenor.

– Hvor mange abonenter er berørt av dette?

– Noen få hundre, men hele hytteområdet på Skrim er berørt. Deler av Svarstad får signaler fra andre basestasjoner, sier han.

Amundsen sier at han håper basestasjonen er drift igjen før helgen.

– Det er strømselskapet som må stå på her, men jeg håper dette blir raskt løst. Vi kommer til å følge opp dette, sier Amundsen.

Skagerak Energi kuttet strømmen

Skagerak Energi bekrefter at det er de som har kuttet strømmen.

– Ja, vi har koblet ut tre målepunkter tilknyttet driften av skianlegget. Av det jeg har klart å få svar på i kveld, er vi ikke kjent med at Telenors mobilmast er knyttet til disse målepunktene, sier Ruhne Nilssen, informasjonssjef i Skagerak Energi.

Han forteller at selskapet kommer til å følge opp dette fredag.

– Jeg kan vaske rom, ikke noe annet

Én av de som nå sitter uten mobildekning, er hotelleier Rolf Nilsen. Han er i startfasen med å sommeråpne hotellet sitt i Svarstad sentrum, og er Netcom-abonnent.

– Ikke får jeg bestilt varer, ikke laget regnskap, ingenting. Jeg kan vaske rom, men ikke noe annet. Bedriften min står stille, sier han.

Artikkeltags