Det er ikke mage dagene igjen til årets skumleste dager i Brekkeparken, og det jobbes intenst med å ferdigstille «hovedpersonen» til årets forestilling i Brekkeparken. Den blir visst skummel ...

– Må jo fornye oss

Det blir stadig mørkere om kveldene og det drar seg til i Brekkeparken. Det er full fart i verkstedet til Telemark museum hvor den nye forestillingen presenteres mandag formiddag.

Årets forestilling har de kalt «Drageblod og heltemot» og linkes opp mot vikingtiden.

– Vi har jo en tradisjon for å lage spennende historier med rot i virkeligheten. Det har vært mye tusser og troll og spøkelser, som absolutt har rot i virkeligheten, men nå hadde vi lyst til å gjøre noe litt annet, sier Linnea Dale.

– Ja, og dette gjør vi med en litt ny vri. Vi må jo fornye oss noen ganger, sier Silje Honningdal.

Det kommer ti vikinger fra Borre og Karina Børven er i ferd med å lage en ildsprutende drage i verkstedet.

Åpent for alle

Fredag og lørdag blir det forestillinger i parken. Det blir totalt 15 forestillinger hvor 60 elever fra Skien videregående og 15 skuespillere fra Buer Barneteater er medvirkende.

– Vi la ut billetter til forestillingene fredag og lørdag, og allerede i forrige uke var disse utsolgt. Men søndag har vi jo en stor familiedag hvor det også er veldig mye som skjer, sier Linnea og forteller at det blir skummel barneomvisning i den grå dames hus, huldrevandring i parken, man kan lære å slåss som en viking med mer.

– Denne dagen er det åpent for alle. Vi måtte jo planlegge forestillingene fredag og lørdag med tanke på korona, så derfor er det begrensninger her. Men det er jo en forestilling hvor opplevelsen svekkes om vi tar inn for mange. De som kommer for å se skal få en god opplevelse, sier hun.

Dragen vokser

Aldri før har de gått så langt tilbake som til vikingtiden.

– Det er jo litt gøy da. Vi har hatt med den går dame i alle år, men vi synes jo også det er morsomt å gjøre noe nytt. Karina er så flink, og har funnet fram til en modell som også er hentet fra «virkeligheten».

– Denne dragen er hentet fra en stavkirke, og det er dette som er modell for dragen jeg lager, forteller hun som jobber som tradisjonshåndverker på museet.

Og dragen blir stadig mer autentisk der den stadig vokser i verkstedlokalene i Bratsberggata. Fredag spruter den ild.