– Et godt trafikktiltak

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Barn bør bevege seg, og særlig til og fra skolen, forteller distriktsleder Brita Straume i Trygg trafikk.

DEL

– Barn og unge som går eller sykler er mer klar for undervisning om morgenen, og det skaper sosiale ferdigheter å gå i naturen. En lærer ikke mye om trafikken fra baksetet i en bil, sier Straume.

Hun berømmer Porsgrunn kommune som tar barn og unge med i arbeidet for å rydde opp langs gjengrodde stier.

– Vi kan ikke skylde på barna om de velger trafikkfarlige veier til skolen, da bør vi gjøre snarveiene trygge. Lys, brøyting om vinteren og bedre vedlikehold av snarveier være gode grep, sier Straume.

UTRYGGE SKOLEVEIER

Hun mener de myke hensynet til de myke trafikantene alltid bør komme først. Et sterkere vern av snarveier kan gi flere fordeler, mener Straume.

– Vi ser dessverre at mange privatpersoner tar seg til rette ved å anlegge gjerder, planter busker og hekker, og ikke ønsker allmennheten forbi stuene sine. Da forsvinner snarveiene. Å rydde opp i dette kan gi flere gående og syklende, bedre folkehelse og trafikksikre skoleveier. Barna får en hyggeligere vei til skolen eller hjem til hverandre.

– Mange foreldre opplever skoleveien som utrygg, selv om ikke barna gjør det. De velger å kjøre barna sine til skoleporten. Da blir skoleveien mer utrygg for de barna som ikke har mulighet til å bli kjørt. Det er en uheldig sirkel, sier Straume.

Artikkeltags