Her vil de åpne nachspielklubb

FESTE NATTEN LANG: På torsdag fra klokken 02.00 til 06.00 og i helgene fra klokken 02.00 til 08.00 ønsker «Klubb1» å holde koken for festglade medlemmer.

FESTE NATTEN LANG: På torsdag fra klokken 02.00 til 06.00 og i helgene fra klokken 02.00 til 08.00 ønsker «Klubb1» å holde koken for festglade medlemmer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: I mars satser en vennegjeng på å åpne dørene til en ny nachspielklubb i Beha-kvartalen.

DEL

I de gamle lokalene til Maxbo i Beha-kvartalet skal såkalte «Klubb1» fortsette festen, etter at utestedene har stengt på torsdager og i helgene. Det skriver Porsgrunns Dagblad, onsdag.

SERVERING

Ifølge initiativtakerne skal det kun være et sted for medlemmer av klubben, hvor det vil bli servert alkohol.

– Det er ikke lov å servere alkohol uten skjenkebevilling. For at dette skal være kult holder vi på å lage en bar, og skal ha en person til å holde styr på det. Medlemmene spleiser på drikkevarene, som vi setter i baren. Når de da kommer dit, kan de drikke av de drikkevarene som da er kjøt for lenge siden, forteller Kristian Henrik Svindal til PD.

ØNSKER POLITISAMARBEID

«Klubb1» er registrert i Brønnøysundsregisteret og har en lukket Facebook-side med om lag 132 medlemmer. Initiativtaker Svindal mener det er behov for et sted hvor man kan feste etter klokken 02.00, uten narkobruk.

Han meddeler også overfor avisa at han har vært i kontakt med politiet og jurister, for at dette skal foregå på lovlig vis. Men et samarbeid med lovens lange arm har han ikke fått til enda.

– Jeg ønsker at vi finner tonen og at det er noe som de er oppmerksom på at vi holder på med. Jeg ser for meg at dette er en plass som gjør mer godt enn vondt, forteller han.

- Må ha bevilling

PORSGRUNN: Skjenkeansvarlig Merete Halvorsen i Porsgrunn kommune er krystallklar – Klubb1 må søke om skjenkebevilling.

Om deler, eller all alkoholen som serveres i nystartede Klubb1, kommer fra medlemsavgiften har ingen betyding. Klubben må søke om bevilling.

- Så lenge alkoholen dekkes av en medlemskontingent så må de søke, sier Halvorsen.

Dersom klubben skulle velge å søke om bevilling så vil de falle inn under skjenkeregimet som gjelder for alle andre skjenkesteder i kommunen.

- Da må de forholde seg til skjenkestopp klokken 02.30, og våre kontrollører vil kunne foreta skjenkekontroll der på normalt vis, klargjør Halvorsen.

Foreløpig har hun ikke hørt noe fra folkene bak Klubb1, men oppfordrer dem til å ta kontakt med kommunen.

- De er hjertelig velkommen hit til oss for å levere en søknad. Da skal vi hjelpe dem gjennom søknadsprosessen som vi gjør med alle andre, sier Halvorsen.

Dersom Klubb1 skulle velge å starte opp uten å søke om bevilling så blir det en sak for politiet.

- Våre kontrollører kan ikke foreta seg noe der dersom de ikke har bevilling. Da må vi eventuelt tipse politiet, og de må gå inn å gjøre noe, avslutter Halvorsen.

Artikkeltags