Stor redningsaksjon etter melding om båtulykke

KJØRTE PÅ LAND: Politiet mistenker at båten er stjålet og ønsker tips fra vitner som kan ha sett den før den kjørte på land.

KJØRTE PÅ LAND: Politiet mistenker at båten er stjålet og ønsker tips fra vitner som kan ha sett den før den kjørte på land. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SISTE: Politiet mistenker at båten er stjålet.

DEL

Klokken 08 søndag er søket avsluttet, opplyser Andreas Bull ved Hovedredningssentralen til TA søndag morgen.

- Det er ingen som er meldt savnet i området, og båten er stjålet, så dermed har vi avsluttet søket, forteller Bull.

Det ble satt inn store ressurser og søkte gjennom et begrenset område lørdag kveld. Det ble brukt søkelys og lettbåt, men ingenting ble funnet.

- Det er ikke eieren som har brukt båten, og i og med vi ikke fant noe etterå ha gjennomført et svært grundig søk, har vi ikke mer å gjøre. Når det er snakk om tyveri, er det vanskelig å få noen opplysnigner i det hele tatt, sier andreas Bull ved Hovedredningssentralen.

Det pågikk lørdag kveld en stor redningsaksjon etter at en båt kjørte på et svaberg i nærheten av Blokkebukta ved Helgeroa i Larvik.

Hovedredningssentralen Sør-Norge melder dette klokken 00.50: Ressurser dimitterte på grunn av mørket. Kun KV NORNEN vil være i området i natt. Ny vurdering tas i morgen tidlig.

Klokka 21.40 melder politiet at ingen personer er funnet og at søket pågår fortsatt. Politiet opplyser at de har vært i kontakt med båteier.

– Det mistenkes at båten kan være stjålet, sier operasjonsleder Arild Alfheim ved Vestfold politidistrikt.

Bjørn Jarle Åmlid, redningsleder ved Hovedredningssentralen, opplyser at eieren har fortalt dem at han fortøyde båten mellom klokka 15 og 16 lørdag ettermiddag.

– Vi har mottatt tips både fra land og vann om en person som har drevet villmannskjøring i tilsvarende båt i tidsrommet før ulykken. Vi vet ikke om dette har noen sammenheng, men det kan det selvfølgelig ha, sier Åmlid.

Hovedredningssentralen Sør-Norge har gått ut med bilder av båten og ber personer som har observert den om å ta kontakt med dem eller politiet.

To teorier

Åmlid forteller at de har to teorier om hva som kan ha skjedd. Den ene baserer seg på at den som eventuelt har stjålet båten har stukket av.

– Jo lenger tid som går uten at noe skjer, jo større sjanse er det for at båten er blitt stjålet og at tyven bare har stukket fra den med motoren på.

Men fortsatt er mye uklart.

– Den andre teorien er at noen har falt ut av båten, og det er det vi jobber ut ifra.

Redningsskøyta inn i letingen

Klokka 21.30 er det fortsatt flere båter som leter i området. Litt før klokka 22 melder redningsskøyta i Stavern, Stormbull, at de overtar rollen til KV Nornen som koordinerede båt i letingen.

– Vi søker i hvert fall til det blir mørkt. Dersom det ikke dukker opp noen nye opplysninger, trapper vi nok ned søket litt, men det har vi ikke tatt noen avgjørelse på enda, sier Åmlid.

Klokka 23.23 meldte redningsskøyta Stormbull at de avslutter kveldens søk, og returnerer til Stavern.

Stor redningsaksjon

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon da båtulykken ble kjent. Losbåt, redningsskøyte, Røde Kors-båt og politibåt søker videre sammen med Sea King. Også dykkere er kalt ut og skal være ankommet. 

Hele bukta ved Blokkebukta camping er sperret av.


– Det kom først en melding om en båt med motoren i gang som gikk rundt og rundt, og denne krasjet til slutt i svaberg og stoppet til slutt opp, sier Alfheim.

– Vi jobber ut ifra at det har vært noen i båten, for vi kan ikke utelukke at det har vært noen ombord, ettersom motoren var på, sier Alfheim.

Klokka 18.45 bekrefter Owe Frøland i Hovedredningssentralen at de har lokalisert båten. Båten ble ved 19.20-tiden slept til land i Helgeroa.

– Søk pågår for fullt parallelt med etteretning. Ingen avklaring vedrørende bakenforliggende årsak, meldte Hovedredningssentralen klokka 19.45.

– Uavklart

Det var ved 18.00-tiden at nødetatene rykket ut.

– Brannvesenet i Larvik rykker ut til melding om båt som har kjørt på land, meldte Vestviken 110-sentralen litt etter klokka 18.

– Båt som går i ring. Ikke observert personer, meldte Hovedredningssentralen.

– Akkurat nå er alt uavklart, og vi kjører på med fullt mannskap til vi har kontroll på situasjonen, sier Hovedredningssentralen klokka 18.25.

Tips Oss
Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

Artikkeltags