Sjekk den uka!

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Solbriller og lue. Det kan være stikkord for været neste uke. Det blir masse sol, men også noen dager med lavere temperaturer.

DEL

Vi får trolig en smakebit av godværet allerede mandag, men fra tirsdag vil skyene fordufte slik at sola kan regjere.

Ser vi på langtidsvarselet er det sol så langt øyet kan se. Det vil riktignok blir noe dager hvor vi også får skyet vær, men det blir trolig mye sol hele uka.

- Godværet vil vare det meste av uken. Etter hvert får vi etablert et høytrykk over Storbritannia, som vil gi pent vær til og med søndag, sier meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

KALDERE

Klarvær på vinteren betyr også lavere temperaturer. I nedre Telemark kan man vente seg temperaturer ned mot åtte minusgrader, mens øvre og midtre Telemark får temperaturer ned mot 12 minusgrader.

Mot helgen kan det bli noe mer skyet vær, men fortsatt blir det mye sol og høyere temperaturer igjen, melder Meteorologisk institutt.

MYE SNØ

Det er nå godt med snø i fjellet. På Rauland blir det nå målt 160 cm snø, Svanstul 60 cm, Gaustablikk 110 cm og på Gautefall er det 60 cm snø. På Haukelifjell har det kommet over to meter snø.

Dermed bør det være gode muligheter for dem som har lyst og anledning til å ta en skitur. La oss håpe at været holder seg i to uker til. Da er det vinterferie for skolene i Telemark.

Artikkeltags