Lyktes i siste NM-forsøk

GULL: Ida Emilie Herfoss oppfylte en mangeårig drøm da hun i helga ble juniornorgesmester i skiskyting.

GULL: Ida Emilie Herfoss oppfylte en mangeårig drøm da hun i helga ble juniornorgesmester i skiskyting.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

TRONDHEIM: Ida Emilie Herfoss hadde lørdag en siste mulighet til å sikre seg en individuell gullmedalje i junior-NM. Drangedølen kjente i aller høyeste grad sin besøkelsestid da hun vant sprinten.

DEL

– Det var utrolig kjekt at jeg skulle klare å avgjøre denne sekundstriden til min fordel. Jeg manglet en individuell NM-tittel. Derfor var det stor stas at jeg skulle klare det, sier Ida Emilie etter at hun hadde blitt utropt som juniornorgesmester i den eldste og gjeveste klassen. Det skjedde ikke uten dramatikk ettersom det bare var fire sekunder som skilte de tre medaljevinnerne.

Herfoss, Hilde Eide (Øystre Slidre) og Karoline Knotten (Vingrom) ga alle alt i håp om at det skulle bli gull. Gratulantene var mange da Herfoss hadde blitt utropt som vinner.

– Jeg satte meg to mål foran denne sesongen. Det ene var å gjøre det så bra at jeg kvalifiserte meg for junior-VM i Romania. Medalje i junior-NM skulle jeg også prøve å sikre meg. Etter at jeg ikke kom med til junior-VM har det vært et ekstra stort fokus på å gjøre det bra her, sier Ida Emilie da hun hadde fått sin velfortjente premie.

Hun legger ikke skjul på at gullet smakte.

– Det er som sagt litt spesielt at jeg klarer det i den siste individuelle mesterskapsstarten på juniornivå. Sølv er det beste jeg har i NM-sammenheng de fire andre årene. Derfor betyr denne gullmedaljen veldig mye for meg, sier den nybakte norgesmesteren til TA.

Ida Emilie har det siste året vært en del av juniorlandslaget. Det har gitt henne et løft.

Får god oppfølging

– Jeg føler at jeg er en bedre skiskytter nå enn jeg var for ett år siden. Selv om jeg ikke klarte å kvalifisere meg for junior-VM i år. Det gode samlingsopplegget på juniorlandslaget har gjort meg mer dedikert. Både Roger Grubben og Sverre Røisland har vært flinke til å følge meg opp. Jeg har blitt tryggere på standplass denne vinteren, sier Herfoss som hadde en bom på sprinten. Den kom for øvrig på ståendeserien.

Ida Emilie skal ha med seg norgescupavslutningen på Dombås før hun tar steget opp i senior. Hun er supermotivert for å fortsette satsingen.

– Jeg har lyst til å bevise at jeg kan bli en god seniorutøver. Jeg er forberedt på at det ikke blir landslagsplass neste år, men det bekymrer meg ikke.

Artikkeltags