Mye motgang - endelig løsnet det

SESONGBESTE: Ida Emilie Herfoss fra Drangedal har slitt med sykdom hele sesongen, men i går var hun tilbake på topp.

SESONGBESTE: Ida Emilie Herfoss fra Drangedal har slitt med sykdom hele sesongen, men i går var hun tilbake på topp.

Artikkelen er over 4 år gammel

MO I RANA: Ida Emilie Herfoss (20) fra Drangedal gikk helt til topps på gårsdagens fellesstart i Mo i Rana. Sesongbeste gjorde at hun nesten vant seniorklassen også.

DEL

Skiskytterjenta fra Drangedal, som bor og trener på Lillehammer, var helt suveren på fellesstarten i norgescupen. To bom og god fart i sporet gjorde at Herfoss var 12 sekunder foran nummer to, Mari Sverdup fra Dombås, i klassen kvinner 20-21.

Så bra var løpet til Herfoss, at hun var nær ved å ta igjen vinneren av seniorklassen, Kristin Hjelstuen, mot slutten. 20 sekunder skilte til slutt mellom junioren og senioren.

Ett treff unna

– Hun hadde 19 treff og jeg 18. Hadde jeg hatt ett treff til kunne jeg vunnet seniorklassen også, men jeg er bare kjempefornøyd. Jeg hadde absolutt ikke drømt om en topplassering før start, og kanskje det hjalp meg. Jeg gikk bare mitt eget løp og overrasket meg selv litt. Formen er stigende, forteller en strålende fornøyd 20-åring.

Ida Emilie Herfoss har hatt nok av motgang denne sesongen. Sjukdom både i sommer og høst ødela mye når treningsgrunnlaget skulle legges, og som om ikke det var nok kom to nye uker med sjukdom i jula. Sesongens store mål, junior-VM, ble bare en drøm. Nå ser sisteårsjunioren, som fyller 21 år 28. mai, framover.

– Det er godt å se at jeg klarer å prestere på toppnivå og finne formen såpass fort etter så mye sjukdom. Dette var helt klart sesongbeste. Nå gleder jeg meg til junior-NM i Trondheim, men også senior-NM på Dombås. Jeg håper å gjøre det bra i begge mesterskapene, sier 20-åringen.

Hedda Lundeberg Aas fra Bø kom for øvrig på 13. plass i samme klasse.

Satser alt

Ida Emilie Herfoss er en del av juniorlandslaget og vet hva hun skal drive med framover.

– Det er ikke noe annet jeg har lyst til å gjøre, det er skiskyting jeg vil drive med, sier drangedalsjenta.

Aslak Nenseter fra Bø skiskyttarlag ble nummer fem i seniorklassen.

Guro Seline Herfoss fra Drangedal ble nummer åtte i kvinner 17, mens klubbvenninnene Andrine Flom og Kristina Bergmann kom på henholdsvis 9.- og 13. plass i samme klasse.

Synne Findal Skar fra Sannidal ble nummer 11 i K18, mens Hege Kittelsen fra Dyre Vaa kom på 9. plass i K19.

Hogne Findal Skar fra Sannidal ble nummer 15 i menn 20-21.

Norgescupen i skiskyting fortsetter i Mo i Rana med sprint lørdag og miks-stafettsøndag.

Artikkeltags