NÅ ER DE KLARE FOR SKISKYTING

UTFORDRES: Ole Jørgen Halvorsen (t.h.) trener fotballspillere fra Fyresdal. Når fotballøkta er ferdig er det klart for stafett i skiskyting. Halvorsen tar med seg Fredrik Nordkvelle (t.v.) og Mathias Fredriksen.FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

UTFORDRES: Ole Jørgen Halvorsen (t.h.) trener fotballspillere fra Fyresdal. Når fotballøkta er ferdig er det klart for stafett i skiskyting. Halvorsen tar med seg Fredrik Nordkvelle (t.v.) og Mathias Fredriksen.FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN / FYRESDAL: Det nærmer seg seriestart for Odd-spillerne, og i ettermiddag legger de inn en helt spesiell treningsøkt. Da blir det både fotball og skiskyting – med idrettstalenter fra Fyresdal. «Prosjekt Vest-Telemark» har blitt en formidabel suksess.

DEL

Odds Ole Jørgen Halvorsen har vært en viktig støttespiller for Øyvind Kilis «Prosjekt Vest-Telemark». Målet er å få flere til å spille fotball. Og kanskje en dag gir bedre og mer teknikktrening en ny Odd-spiller fra Vest-Telemark. Initiativtaker og ildsjel, Øyvind Kili, har flere ganger hatt med seg barn og unge på både Odd-treninger og -kamper. Nå venter en ny og helt spesiell dag for en ivrig gjeng fotballspillere fra skiskytterbygda Fyresdal. Siden november i fjor har Kili vært ansatt i en 50 prosent stilling som trener for klubbene Dyre Vaa, Rein, Vinje, Åmdal/Tokke, Fyresdal, Kviteseid og Seljord. Målet er å skape aktivitet og trene teknikk. Nå trener Kili utrolige 500 barn og ungdom i alderen åtte til 16 år hver måned.

«INNSATSPRIS»

– Dette har blitt enormt. Det er sjelden under 30 på treningene. Det ligger noe uforløst i Vest-Telemark. Og her er Odd store, og betyr mer enn noen skjønner, sier Kili.

I ettermiddag skal Fyresdals fotballspillende skiskyttere få sin innsatspris. De skal trenes av Odds kantspiller Ole Jørgen Halvorsen, før det blir skiskytterstafett klokka 18 – inne på Skagerak arena. Seinere i år skal Dyra Vaa få sin innsatspris. Ole Jørgen Halvorsen fikk i oppgave å danne stafettlaget til eliteserieklubben. Kantspilleren tar med seg kantkollega Mathias Fredriksen og midtbanespiller Fredrik Nordkvelle.

– Jeg tror Nordkvelle er en skiløpertype som er svak med børsa. Fredriksen vil bli jeger og leser til jegerprøva, smiler Ole Jørgen Halvorsen.

LØP OG LASER

Men selv om det kom snø i går, blir det ikke skigåing inne på stadion. Det blir løping.

– Vi skal henge bra med på løpedelen, men jeg er usikker på skyting med puls. Jeg har skutt på hjort med høy puls i Sogndal, og det har gått greit. Men det er en større blink enn vi skal skyte på nå, sier Odds nummer sju.

Skytedelen på stadion skal foregå med laservåpen.

– Jeg hadde vel håpa på kuler og krutt, men sikkerheten får gå først, sier han.

Halvorsens lagkamerater er ikke fulle av selvtillit.

– Jeg er ikke god. Sannsynligvis helt ræva, ler Nordkvelle, men er klar for å legge ned en innsats.

– Jeg har skutt med luftgevær, supplerer Fredriksen.

– Du skyter bra på Playstation, kontrer Halvorsen.

Gjengen som kommer fra Fyresdal skal også få en fotballøkt ledet av Ole Jørgen Halvorsen. Han har flere ganger vært i både Edland, Åmot og Seljord, både for å hilse på, dele ut premier og være trener.

– Det gir meg mye. Det er et herlig engasjement oppe i Vest-Telemark, så jeg prøver å ta turen de gangene det passer. Ungene er veldig takknemlige og setter pris på at vi kommer. De står som tente lys. Og så er det et gjestfritt folk som i tillegg har gitt meg flotte jakturer i fjellet, forteller Halvorsen.

– Jeg har vært på jakt med Ole Jørgen. Da blir det mye smell, bom og banning. Nordkvelle tror jeg skyter hull i ozonlaget. Han må skyte mer på banen, så vi håper han tør nå og får opp selvtilliten. Unge Fredriksen har vært med meg på rypejakt i Råkadalen. Når rypene letter skratter de, ler Kili, som gleder seg stort over samarbeidet med Odd.

Spillere som nevnte Halvorsen og Fredriksen har flere ganger vært med til blant annet Rein, Vinje og Seljord. Det samme har Emil Jonassen, Vegard Bergan og Elba Rashani (nå Brøndby). I tillegg har Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tatt turen og trent de unge talentene.

Artikkeltags