– Håper på mer snø

LIKER Å STÅ PÅ SKI: Tore og Ingrid Norendal Braathen og sønnen Tarjei (7) var i Siljan alpinsenter lørdag. Sønnen Olav (5) var også med i skibakken, men han er ikke med på bildet.

LIKER Å STÅ PÅ SKI: Tore og Ingrid Norendal Braathen og sønnen Tarjei (7) var i Siljan alpinsenter lørdag. Sønnen Olav (5) var også med i skibakken, men han er ikke med på bildet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SILJAN: Lørdag kunne Siljan skisenter endelig åpne, bare halvannen uke senere enn først planlagt. Store og små strømmet til skisenteret, som nylig var trua med nedleggelse. – Det er bra at det ikke stengte, sier Erle Listaul (10), som liker å stå på ski.

DEL

Erle (10) og broren Torje (7) og faren Håvard Listaul sto på ski i Siljan skisenter lørdag. Og skiensfamilien sier at de håper på enda mer snø i bakken.

– SUPERT

– Det er gøy å stå på ski, sier 
Erle og Torje, mens Erle også er glad for at skisenteret driver videre.

– Det er bra at de ikke stengte, sier hun.

– Vi har ventet på at det skulle åpne hele året. Nå håper vi at det kommer mer snø, sånn at de også kan åpne familieløypa her, sier Håvard Listaul.

Da TA var innom skisenteret på lørdag kom trioen ned bakken i full fart.

– Jeg kommer først ned hele tida, forteller Torje.

Tore og Ingrid Norendal Braathen fra Skien hadde også tatt med seg barna til Siljan skisenter lørdag.

– Det er supert at det har åpnet her, og vi støtter opp om de lokale, sier Tore.

Ingrid forteller at de tidligere bodde flere år i Rauland, og at de er glade i å stå på ski.

– Vi reiste til Rauland for å stå på ski litt tidligere i vinter, men det er jo litt langt å kjøre. Så vi er veldig glade for at de har åpnet her. Det har veldig mye å si at det er kort vei hit, og vi håper på mer snø, sier Ingrid, som legger til at de også har gått på langrennsski, skøyter og brukt akebrettet nå i vinter.

– Vi bor rett ved golfbanen på Jønnevald, så der gikk vi på langrennsski i jula, sier Ingrid.

UTEN VINTERSTEMNING

Som TA fortalte i lørdagsutgaven så er det laget et dekke med mellom 20 og 30 centimeter kunstsnø i bakken hos Siljan skisenter. De har fått åpnet opp rundt 750 meter av bakken, og foreløpig har de åpent alle dager, unntatt mandager og fredager.

Daglig leder ved Siljan skisenter, Knut Simon Sølverød, er fornøyd med besøket i åpningshelga.

– Etter forholdene så er vi fornøyde, for det er jo ikke akkurat vinterstemning ennå. Det kom en del folk på lørdag, og det kom enda flere på søndag. Så «summa summarum» så er vi fornøyde, sier Sølverød.

Han er glad for at de har kunnet produsere kunstsnødekket de nå har, og sier at det ville ha blitt vanskelig hvis snøen og kulda hadde kommet samtidig. Naturligvis følger han nøye med på værmeldinga, og han liker ikke helt de foreløpige værutsiktene.

– Det ser ikke så helt lovende ut. Men hvis det blir mildt og regnvær, så vil vi vurdere å kun ha åpent i helgene. Det tror jeg folk vil ha forståelse for, sier Sølverød.

Men foreløpig har de som nevnt åpent hver dag bortsett fra mandager og fredager, og de oppdaterer nettsiden sin med eventuelle endringer. Flere av skisentrene i fylket har ikke kunnet åpne alle nedfartene og heisene ennå, og Lifjell skisenter i Bø meldte på sin hjemmeside søndag at de dessverre har måttet stenge bakken, på grunn av mildværet og den kraftig fønvinden som kom i forrige uke. Ifølge skiinfo.no er de andre skistedene i fylket åpne.

Rauland og Vierli, er som kjent et snøsikkert område, og de hadde ifølge skiinfo.no alle nedfarter og heiser åpne søndag. Ved Gaustablikk var 19 av 33 nedfarter åpne søndag.

Artikkeltags