Det er over fire år siden at det ble kjent at Norges største rapduo hadde kjøpt Festiviteten i Skien. Siden har Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel blitt filmet i over 490 timer, som nå har blitt til dokumentaren «VEGG VEGG VEGG».

I dokumentaren kommer man på innsiden av pandemiprosjektet som nesten tok knekken på karrieren og vennskapet til artistene.


Det er regissørene Tommy Gulliksen og Erik Treimann som har fått tilgang de nesten 500 timene med film. Det er første gang man virkelig kommer bak fasaden til Chirag og Magdi, har Gulliksen uttalt til NRK.

Karpe har selv fått se dokumentaren som har premiere 17. juni. De har blandede følelser om å ikke ha kontroll over det som skal presenteres til publikum.

– Den er fin, men det har vært rart å ikke ha kontroll. Men det er sikkert sunt, skrev Karpe på Instagram da de slapp nyheten i onsdag kveld.

LES OGSÅ: Slik ser det ut utenfor Festiviteten

– Livredd

Chirag og Magdi startet opp som «Karpe Diem» i 2000, og byttet i 2017 navn til bare Karpe.

Da duoen kjøpte Festiviteten i 2018 var ideen å totalforvandle bygget fra 1891, for å gi en helt unik opplevelse for 100 utvalgte fans.

VEGG VEGG VEGG tar seerne med på reisen om deres unike karriere, og uenighetene som har oppstått underveis i pandemiprosjektet. Artistene har tidligere hatt suksess på kino med filmen Adjø Montebello som kom ut i 2017.

Se traileren her:

Dokumentarens trailer på to minutter gir et innblikk i hvordan uenighetene har utspilt seg.

– Jeg er livredd for at Karpe skal bli et sirkus, sier Chirag i et av klippene.

Litt senere følger han opp med:

– Det er mer og mer at jeg tenker at han (Magdi, journ.anm.) er på jordet.