Leverte overskudd på 7,5 millioner

GÅR PÅ NY PERIODE: Alt tyder på at Trond Haukvik (i midten) får fornyet tillit som Odds styreleder på kveldens årsmøte. Haukvik og klubbens øvrige styremedlemmer kan se tilbake på et meget godt 2014 - både sportslig og økonomisk. Nå starter jobben med å kutte kostnader.  FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

GÅR PÅ NY PERIODE: Alt tyder på at Trond Haukvik (i midten) får fornyet tillit som Odds styreleder på kveldens årsmøte. Haukvik og klubbens øvrige styremedlemmer kan se tilbake på et meget godt 2014 - både sportslig og økonomisk. Nå starter jobben med å kutte kostnader. FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: En god sportslig fjorårssesong sørget for både høyere utgifter og inntekter enn det som sto i planen. Et pent overskudd på 7,5 millioner kroner lar seg uansett høre. Men nå må utgiftene ned.

DEL

Årsberetningen for Odds ballklubb for 2014 er stort sett hyggelig lesning.

Stor sportslig suksess er hovedgrunnen til at overskuddet i Odd og Grenland fotball endte på til sammen 7,5 millioner kroner i fjor.

Regnskapet viser at klubben endte opp med cirka 22 millioner kroner mer i inntekter (59 758 972 totalt) enn det var budsjettert for.

Klubben fikk imidlertid også større utgifter enn de hadde regnet med, rundt 19 millioner kroner (56 215 789 totalt).

Årets budsjett er imidlertid nøkternt og ikke i nærheten av å likne på tallene i 2014-regnskapet.

Håpet er å ende på rundt 42 millioner kroner i inntekter og kostnader i 2015.

– Det er absolutt et nøkternt budsjett. Økonomisk sett arbeider vi ut ifra at vi vil få en mer normal sportslig sesong i år. Vi jobber selvsagt knallhardt for at vi skal henge med i toppen, men det kan vi ikke budsjettere med, sier daglig leder Einar Håndlykken.

MÅ KUTTE

Det er ikke helt enkelt å lese seg til hvor de store kostnadskuttene skal skje. Posten som utgjør den største forskjellen fra regnskapet 2014 til budsjettet for i år heter «Leie spillere». Der skal det «spares» nesten 13 millioner kroner. Men dette er bare en regnskapsmessig teknikalitet mellom Odds BK og Grenland fotball.

– Hvordan skal dere kutte i kostnadene?

– Det er noe vi jobber med, men jeg tror ikke jeg skal gå inn på akkurat hvordan vi skal gjøre det. Det jobbes det med i administrasjonen, sier han.

Det er ikke lagt opp til at det skal spares på spillerlønninger. Der budsjetterer klubben med en økning fra 16 290 099 kroner i regnskapet for 2014 til 18 000 000 for 2015.

6500 PÅ STADION

Når det gjelder overskuddet, som få - om noen norske eliteserieklubber klarer å matche for fjoråret, så blir ikke det brukt på noe spesielt.

– Overskuddet har ikke fått noen spesiell anvendelse, men ligger der som en buffer. Det er budsjettert med 6500 tilskuere i snitt på hjemmekampene i år. Rundt én million kroner er satt av til spillersalg.

– Men mye av dette er allerede i boks etter Herolind Shalas overgang til Sparta Praha, forteller Håndlykken.

Odd øker også sponsorbudsjettet med nesten fem millioner kroner fra 2014-budsjettet til 2015.

– Vi budsjetterer med videre vekst i 2015. Vi merker en sterk positivitet i markedet for Odd og håper enda flere bedrifter vil bli Odd-partner i 2015. Når det gjelder valg, så forelå ikke valgkomiteens innstilling i går.

Styreleder Trond Haukvik ble valgt for ett nytt år i fjor. Mannen, som startet som vara til styret i 2007, ble nestleder i 2008 og valgt til toppsjef i 2011, ønsker seg nå to nye år som styreleder.

– Jeg har vært med en stund, men syns fortsatt det er gøy og spennende å være i Odd-styret - både i med- og motgang. Jeg ble spurt om jeg ville stille for to nye år, noe jeg kunne tenke meg, så nå blir det opp til årsmøtet om jeg fortsetter, sier Haukvik til TA.

Det som også er klart, er at Anders Rambekk trer ut av styret ett år før perioden egentlig skulle vært over. Den tidligere toppspilleren fikk permisjon fra styrevervet da han i sommer ble ansatt som Tom Nordlies assistent i Sandnes Ulf, en jobb han nå for øvrig er ferdig med.

– For meg handler det om at jeg vil prioritere tiden min litt annerledes, sier Rambekk til TA.

Artikkeltags