Gjerpen tapte mot Oppsal

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Gjerpen fikk drømmestarten, men det ble stopp i semifinalen mot Oppsal. Gjerpen-trener Ketil Arntzen mener hjemmelaget kastet bort seieren.

DEL

Det startet helt perfekt for Gjerpen som ledet hele 5–0 før gjestene scoret sitt første mål etter seks minutter. Andrea Rønning sto i spissen for et svært friskt hjemmelag. Bakspilleren scoret tre av de seks første målene, og Gjerpen holdt seg foran helt til det gjensto fem minutter av omgangen. Etter de første 30 hadde Oppsal snudd til 15–17.

– Vi var veldig klare til kamp, og starten var jo ganske bra, men vi trøbler mer og mer mot slutten av omgangen, sier en skuffet Andrea Rønning.

- MØTER ET BRA LAG

– Klart dette er kjipt. Vi ville jo veldig gjerne til cupfinalen igjen. Det vi opplevde i fjor da vi vant i Spektrum, var stort. Men vi blir slitne utover i kampen, og så må vi huske at Oppsal er et bra lag med flere spillere på eliteserielaget, sier seksmålsscoreren.

– Vi møter et veldig bra lag. I fjor overrasket vi alle, og vi gjør det nesten igjen. Men vi kaster, bokstavelig talt, vekk seieren når vi mister ballen direkte etter avkast. De står høyt med to spillere, og det takler vi for dårlig. Videre legger de seg høyt på Dorthe, og vi får ikke i gang Caroline tidlig nok. I tillegg gir vi dem for mange kontringsmuligheter, mener Ketil Arntzen, som heller ikke er så sikker på at 5–0 var den perfekte ledelsen.

– Det ble en farlig åpning for oss. Vi får en trykk når de begynner å score, og de får plutselig et psykisk overtak

Etter pause holdt avstanden seg helt til Oppslag var oppe i femmålsledelse. Men plutselig var det kamp igjen. Caroline Ruud Helgesen var anonym lenge. Mot slutten tok hun et herlig ansvar, men det viste seg å være for seint – selv om bakspilleren banket inn mål etter mål og sendte Gjerpen opp to mål bak Oppsal.

– Dessverre får de det neste målet da. Hadde de ikke gjort det, kunne det blitt skikkelig kamp helt inn, mener Andrea Rønning.

– Jeg er egentlig stolt av jentene. De leverer en bra prestasjon mot et bra lag, avslutter Gjerpen-treneren.

FAKTA

Gjerpen – Oppsal

27–30 (17–17)

Skienshallen, 516 tilskuere.

Gjerpen: Martine Hansen Sundet, Yasminee Gluic, Andrea Rønning 6, Caroline Ruud Helgesen 6, Dorthe Groa 8 (2), Maren Tollefsen 1, Amanda Rasmussen 1, Vilde Andersen Vinje 1, Vilde Andersen, Maria Solheim 1, Oda Olsen, Caroline Vågan Klævold.

Toppscorer Oppsal: Frida Rønning 7.

Utvisninger: Gjerpen ingen, Oppsal 4x2 min.

Dommere: Charles Whiteley og Andreas Daviknes Borge.

Artikkeltags