Finn fram hårspray, glittersminke og skulderputer: Fra 17. til 19. juni skal 80-tallshitene runge utover Langbryggene i Skien.

I samarbeid med restauranten Jacob og Gabriel setter HITstory opp et nytt sommershow tre kvelder på rad i beste «sommershowtid». Det loves alt fra Wham via Madonna til god, gammeldags puddelrock mellom munnfullene.

Vokalistene Hilde Norland Gundersen og Jannicke I. Abrahamsen er kjent fra flere sammenhenger, blant annet Tre Sopranos og showene til Lena og Jannicke. Nå har de fått med seg to mannlige vokalister, Vidar Heldal fra Drangedal og Robin Nordahl, vestfolding som har bosatt seg i Skien. I ryggen har de fire musikere med Espen Gjelstad Gundersen i spissen.

SOMMERMODUS I SKIEN

Det nyetablerte bandet satser fortrinnsvis mot eventmarkedet, og debuterer i Hamburgskuret på Jernbanebrygga. Bandet siktet seg inn mot Jacob & Gabriel restaurant, som kastet seg rundt og sa ja.

– Vi trengte noen med klasse for balansens skyld, fleiper Hilde, for anledningen iført rosa leggvarmere og høyt hår.

Valget av Hamburgskuret, som ble tatt i bruk under Mersmak i fjor, bidrar til at sommerfesten ikke regner bort. HITstory-gjengen satser uansett på at feriefølelsen man får på ei brygge skal innfinne seg hos publikum.

– Hvorfor dra andre steder når man kan få sommerfølelsen midt i Skien? spør sangerne.

 

30 ÅR SIDEN 1985

Som navnet røper satser gruppa på å fremføre kjente hitlåter, og valget falt på 80-årene denne gangen, men medlemmene dykker gjerne ned i et annet tiår ved neste korsvei. Det er i år 30 år siden vi skrev 1985, et år der mange popstjerner som har satt spor etter seg herjet listene.

Musikken fra dette tiåret er elsket og hatet, men Robin synes mye av det som ble skapt den gangen er spenstig og morsomt, og utvalget av låter er variert. Dette er musikk mange har et forhold til.

– Det må være en grunn til at popmusikken fra den tida fortsatt appellerer til mange, mener Jannicke, som allerede har vært på loftet og jaktet på potensielle kostymer.

– Det var på 80-tallet den store kommersialiseringen av musikken begynte, med musikkvideoer og MTV, minner Vidar om. Han digget artister i spennet fra Kiss til David Bowie, men var også innom Wham og Alphaville da han var i den lettpåvirkelige alderen.

IKKE THOUSAND ISLAND-DRESSING

Det skal være lekent og gøy, fastslår Hilde Norland Gundersen om det kommende showet. Billettene legges ut torsdag, og Thor Ingo Gabrielsen fra Jacob og Gabriel restaurant synes det er moro å bli med på et slikt konsept. Det er plass til 240 spisegjester per kveld, og han ser for seg at maten vil få noe av den samme gjenkjennelige kvaliteten som låtene.

– Man kan få litt flashback til maten fra den tida, sier Thor Ingo Gabrielsen, som ikke har planer om å gå så langt som å dra fram Thousand Island-dressingen.

Arrangøren legger opp til en helaften der publikum veksler på å spise og la seg underholde. Hoveddelen av showet serveres til slutt.

– Folk trenger ikke å kle seg som om de skal på 80-tallsparty, men det er hysterisk gøy om de gjør det, oppfordrer Hilde Norland Gundersen.