Her er hemmeligheten

KYSS: – Vi kan godt kysse hverandre, vil du at vi skal det, spurte Thordis om da fotograferingen skulle finne sted. Etterpå brøt ekteparet ut i latter og funderte på om folk ville tro de var gale.

KYSS: – Vi kan godt kysse hverandre, vil du at vi skal det, spurte Thordis om da fotograferingen skulle finne sted. Etterpå brøt ekteparet ut i latter og funderte på om folk ville tro de var gale. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: I dag på selve Valentinsdagen feirer Thordis (79) og Kristian J. Iversen (85) 60 års lykkelig ekteskap. Ekteparet legger ikke skjul på at hjertene fremdeles banker varmt for hverandre.

DEL

Og hemmeligheten bak et slik langt og lykkelig ekteskap har en enkel oppskrift ifølge diamantjubilantene.

– Vi har vært flinke hele livet til å fortelle hverandre at vi er glad i hverandre, forteller Thordis og legger til at Kristian fremdeles får hjertet hennes til å banke.

– Og det selv om jeg kjefter noen ganger.

– Men det tar jeg ikke høytidelig, skyter ektemannen inn og humrer godt før han fortsetter.

– Men jo, mitt hjerte banker for henne stadig vekk.

BEDT PÅ KINO

Vi må tilbake til januar 1952, det var da Kristian forlot Andøya til fordel for en jobb i Løvenskiold-skogene. Men allerede tre måneder senere takket han ja til en jobb ved Magnesiumsfabrikken på Herøya. Kristian fant seg raskt et sted å bo i Skien og ble en fast middagsgjest på Langmannskafeen, der man i dag finner Lietorvet. Og det var der han traff Thordis.

– Jeg jobbet på kjøkkenet og kikket veldig interessert på ham, hver gang han kom. Så en dag ba han meg med på kino, da var det gjort.

– Var det en romantisk film?

Thordis flirer godt før hun røper at det var en cowboyfilm.

OSS TO VAR MENINGEN

På høsten det samme året blir Kristian innkalt til repetisjonsøvelse i militæret og må sette kursen nordover igjen.

– Alle kompisene hans sa at jeg ikke ville se noe mer til ham. Men jeg visste at han ville komme tilbake, det var meningen at det skulle være oss to, forteller Thordis og sender Kristian en varmt smil.

– Jeg var bare 15 og et halvt år da og Kristian var 22, men året etter forlovet vi oss. Og i 1955 giftet vi oss i Prestegården i Skien og flyttet til Brevik, før vi bygde hus ved Herkules banen og flyttet dit, forteller Thordis og legger til at de bodde i huset i 50 år, før de flyttet til Bakkana.

– Det har vi ikke angret et sekund på, sier Kristian.

ET GODT LIV

Thordis og Kristian måtte vente lenge før de fikk barn. Så kom de, to stykker, ei jente og en gutt.

– Det endte med at vi adopterte to spedbarn. Og de har gitt oss fem barnebarn og to oldebarn, sier Thordis og påpeker at de alle bor i nærheten.

– Det er godt å ha dem nært oss, for nå skranter beina og andre ting.

– Vi har hatt et veldig godt liv og vi har vært glade i hverandre hele tiden, forteller Thordis og høster samtykkende nikk fra Kristian.

– Og du Kristian har vært flink til å gi oppmerksomheter til Thordis under hele ekteskapet?

– Jeg har prøvd i alle fall, sier Kristian før Thordis overtar.

– Han har vært en god ektemann og en god pappa. Da vi var nyforelsket pleide han å sykle meg hjem til Skotfoss fra Århus, vi kunne jo ikke ta bussen, vi var jo så forelsket.

– Du har vært god du og, så presten som viet oss gjorde en god jobb, flirer Kristian.

FEIRER DAGEN I DAG

I dag skal Thordis og Kristian feire dagen sammen med familien. Tjue gjester blir det og feiringen vil finne sted i et selskapslokale.

– Vi skal ikke ha noe med selve forberedelsene å gjøre. Det hadde vi ikke orket. Vi skal bare betale, forteller Kristian og Thordis med en rungende latter.

Artikkeltags