- Må slutte å snakke Telemark ned

Kritiske: Flere AP-ordførere i Telemark reagerer på retorikken til Bård Hoksrud.

Kritiske: Flere AP-ordførere i Telemark reagerer på retorikken til Bård Hoksrud.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Flere AP-ordførere i Telemark kritiserer Bård Hoksrud for å snakke fylket ned. Hoksrud er uenig i kritikken.

DEL

- Vi er opptatt av at de som skal representere Telemark i Stortinget snakker Telemark opp og fram, og vil det beste for fylket, sier ordførerne Bengt Halvard Odden i Hjartdal, Mette Haugholt i Sauherad, Halfdan Haugan i Seljord, Bjørg Tveito Lundefaret i Nome, Jone Blikra i Kragerø, Hallgeir Kjeldal i Balmble og Robin Kåss i Porsgrunn.

De har sett seg lei på at Hoksrud kritiserer enkeltkommuner i eget fylke, og føler at de blir gjort til syndebukk for politiske beslutninger som er gjort på nasjonalt nivå.

- Hvis han vil sette fokus på et tema bør han heller generalisere, og holde seg for god til å angripe enkeltkommuner, mener de.

Overordna tema

- Det finnes et nivå over alt som handler om politisk ståsted, uansett hvem du representerer. Som stortingsrepresentant har man et ansvar i forhold til eget fylke, sier ordfører Kjeldal i Bamble.

Han legger til at han ville ment det samme uavhengig av hvilket parti representanten tilhører.

- Vi blir lei oss og skuffa når vi blir hengt ut som enkeltkommuner av stortingsrepresentanter, og som også representerer regjeringen. Det er helt ok at vi har forskjellig politisk ståsted, men vi skulle gjerne sett at debatten foregikk på en annen måte, sier de.

Et eksempel ordførerne trekker fram er eiendomsskattsaken fra Hjartdal, som kom opp i forrige uke. Da kritiserte Hoksrud kommunen for å ha for høy eiendomsskatt. Det opplever ordførerne som urettferdig, da de mener at økningen i eiendomsskatten er en konsekvens av regjeringens inntektspolitikk.  

- Ryggmargsrefleksen til en stortingspolitiker burde være "hvordan kan jeg hjelpe" istedenfor å kritisere. Hoksrud kunne ha tatt kontakt med Hjartdal kommune og hørt hvorfor vi har fått de problemene vi har, sier ordfører Odden i Hjartdal.

Kjenner seg ikke igjen

Hoksrud kjenner seg derimot ikke igjen i kritikken. Han opplever at den går på ham som person og ikke på sak, og at utspillet kommer for å svekke hans troverdighet.

- Det argumentet dukker opp hver eneste gang jeg ytrer noe kritisk i forbindelse med en sak. Jeg opplever ikke at jeg har behov for å snakke med en ordfører for å sette meg inn i en sak. I motsatt fall bør jo jeg kunne forvente at de skal ringe meg før de går ut og kritiserer en stortingsrepresentant, sier han.

Han understreker at han absolutt er åpen for å ha gode, politiske diskusjoner.

- Jeg tåler å få kritikk, det handler ikke om det, men jeg syns det er en uting å prøve å snakke meningsmotstandere ned på den måten jeg opplever at AP-ordførerne gjør her. Det har blitt en gjengangsmelodi fra arbeiderpartiordførerne at hver gang jeg fremmer kritikk mot måten det blir drevet politikk på, så snakker jeg fylket ned. Det opplever jeg som sensur og hersketeknikk fra ordførerne, og det minner om regimer som ikke tillater opposisjon og å komme klart og tydelig fram med budskapet sitt, sier han.

Når det gjelder eiendomsskattsaken er Hoksrud kritisk til at ordførerne opplever dette som en konsekvens av regjeringens politikk.

- Det stemmer ikke, for eiendomsskatten ble innført før Stortinget vedtok å endre inntektssystemet. Jeg vil gjerne at ordførerne skal forklare hvordan de kan hevde at regjeringa sin politikk har ført til at de innførte eiendomsskatt, sier han.

Han mener han aldri har snakket ned Telemark, men at han har stilt spørsmålstegn ved de politiske beslutningene som flertallet i Fylkeskommunen og kommunene har fattet. 

- Jeg er kjempestolt av fylket mitt, og vil gjerne gjøre alt jeg kan for å styrke Telemark, men jeg er ikke alltid like stolt av hvordan alle driver politikk her. Da mener jeg det er min jobb å sette søkelys på de sakene, avslutter han.

Artikkeltags