Skal holde deg oppdatert valgkvelden

Klare: Ove Mellingen, Christina Førli Aas, Even Skårberg Aarnes og Tom Erik Thorsen er klare for å lage valgsending i Ibsenhuset.

Klare: Ove Mellingen, Christina Førli Aas, Even Skårberg Aarnes og Tom Erik Thorsen er klare for å lage valgsending i Ibsenhuset.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: TA, Varden og NRK Telemark går sammen om å sende direkte fra Ibsenhuset valgkvelden. Sendingen kan du se på TA.no

DEL

Sendingen vil streames fra klokka 20.45 til 23.30 mandag 11. september.

Alle de politiske partiene har flyttet sine respektive valgvaker til Ibsenhuset, og representanter fra partiene vil bli intervjuet underveis. Etterhvert som tallene fra stemmeopptellingen kommer inn vil sjefredaktørene Ove Mellingen i TA og Tom Erik Thorsen i Varden kommentere disse.

Lokal vinkling

Det er Even Skårberg Aarnes og Christina Førli Aas i NRK Telemark som skal lede sendingen.

- Vi håper på å gi en god sending, med god informasjon, og kanskje noen artige innslag. Når sendingen starter er valglokalene stengt, og løpet kjørt uansett. Det kan jo åpne for å få noe annet ut av politikerne enn det man har fått dratt ut av dem i tida før valget, sier Skårberg Årnes.

De mener sendingen kan fungere som et supplement til rikssendingene.

- Vi kan by på den lokale vinklinga. Om du ikke får vite hva naboen har stemt, så får du i alle fall vite hva bygda har stemt, sier han.

- Det er viktig å vite hvem som skal representere vårt fylke i tida framover, ikke bare hvem som blir statsminister, sier Førli Aas.

Hun lover at de skal få valgresultatene ut så fort som mulig.

- Nå må folk bruke stemmeretten sin først, og så se på sendingen vår etterpå, smiler hun.

Første gang

Det er første gang TA, Varden og NRK samarbeider på denne måten.

- Det er et spennende opplegg, der alle har de samme interessene. Velgerne har interesse av å få god informasjon, vi har interesse av å formidle god informasjon, og da er alle tjent med at vi slår sammen kompetansen, sier Thorsen i Varden.

Han får støtte av Mellingen i TA.

- Demokratiet er så viktig, og det er jo kjempeflott om vi kan bidra til å stimulere folkestyret gjennom et slikt samarbeid, sier han.

Når det gjelder konkurransen mellom de tre mediene er de ikke bekymret.

- Valgdagen er ikke nødvendigvis den dagen vi konkurrerer mest på, det har vi 364 andre dager i året til å gjøre, sier Thorsen.

Artikkeltags